Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hajszínezés természetesen

  • 2018. május 03.
  • Abigail
Szerző: 

A hajszín vagy annak árnyalatának megváltoztatása hatalmas változást ad az arcnak. Van egy jó hírünk, mindezt vegyszermentesen is megoldhatod. Ha nem szeretnél pénzt költeni a hajfestékre vagy félsz azok egészségre káros hatásaitól, próbáld ki az alábbi négyféle természetes hajfestéket, hajszínezőt.

 

Szőke hajra

 

A citromlé, rebarbara gyökér és a kamilla ez a legjobb természetes hajfesték a szőke hajhoz. A már világos haj is szebb árnyalatú lesz tőle, de a közép és világosbarna hajból is egy-két árnyalattal világosabb lesz ezekkel a megoldásokkal.

 

Citromlé

Keverj fél csészényi citromlevet egy lavornyi vízhez, és öblítsd le vele a hajat. Egy másik lehetőség, hogy a ciromlét egy szórófejes palackba teszed és minden reggel befújod vele, majd hagyod, hogy a nap átmelegítse, megszívja. Néhány nap múlva már világosabb árnyalatú lesz a hajad.

 

Rebarbara

Rebarbara porhoz adj annyi vizet, hogy paszta sűrűségű legyen. Ezután masszírozd be a hajadba és hagyd állni rajta egy órát. A végén mosd meg a hajadat samponnal.

 

Kamilla

Aranyszőke hajhoz fél liter vízben forraljunk fel bele 100 g szárított kamillavirágot. Ezután szűrjük le a főzetet, és várj, amíg langyosra hűl. Öblítsd át vele a hajadat, majd utána ecetes vízzel is öblítsd át, hogy rögzítse a színt.

 

Vörös hajhoz

 

Színezd céklával!

Vágj darabokra egy közepes méretű céklát, főzd meg, majd hagyd kihűlni. Már kész is a természetes színező.

Kád fölött vidd fel a hajadra, 15-20 percig hagyd rajta, majd tiszta vízzel öblítsd le és szárítsd meg. Ha nem találod elé ütősnek a színét, a következő hajmosásokkor is ismételd meg az eljárást.

 

Hibiszkus porral is befestheted

Kevés hibiszkus port keverj el vízzel, és ezt a festék állagú kencét vidd fel a hajadra. Hagyd hatni - akár a hajfestékeket -, majd mosd le.

 

Sötétbarna hajhoz

 

Keverj össze fél csésze kakaóport, 1 teáskanál mézzel és 1 teáskanál almabor ecettel, és meleg vízzel. Öblítsd át vele a tiszta, nedves hajat. Hagyd hatni  rajta 10-15 percig, majd vízzel mosd le a hajadat.

Ha 3 alkalommal színezed így a hajad egy héten, hajad jóval sötétebb árnyalatú barna lesz.

 

Sötétbarna hajhoz zöld dióhéj

15–20 darab zöld dióhéjat vágj kisebb darabokra, és mozsárban zúzd össze. Ezután adj hozzá annyi forró vizet hozzá, amivel krémes masszává tudod keverni. Ezután hajfestő ecsettel (vagy ha nincs, kesztyűs kézzel) vidd fel a hajadra, és 15-20 percig hagyd állni. Ecetes vízzel öblítsd le, hogy fixálja a színt.

Ezeket a természetes hajszínező-festő kezeléseket minden hajmosásnál elvégezheted, ha élénkebb, erősebb színre vágysz. Mellékhatás nélkül.

 

forrás: bliikruzs.blikk.hu