Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Környezeti nevelés a múzeumokban

  • 2012. szeptember 08.
  • Scheuer Zsuzsanna

A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Környezeti nevelés a múzeumokban címmel szakmai rendezvényt szervez 2012. november 10-én, az esztergomi Duna Múzeumban. 

Az egész napos találkozó lehetőséget teremt a múzeumi és közoktatási szakemberek közötti tapasztalatcserére, egymás igényeinek megismerésére és az együttműködések elősegítésére. A délelőtti – tanítók, tanárok és múzeumi szakemberek által tartott – előadásokat követően a résztvevők egy közös helyszíni gyakorlat keretében szerezhetnek tapasztalatokat, gyűjthetnek ötleteket ahhoz, hogyan használhatók a múzeumok a természettudományos tárgyak és témakörök tanításában. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
További információ és jelentkezés: [email protected]

A fenti rendezvényre az MKNE Múzeumi csoportja egy rövid beszámolóval készül. Az iskolák múzeumlátogatási szokásairól szeretnének összeállítást készíteni. Ehhez kérnek egy kis segítséget, hogy minél több konkrét adatra építhessenek, ehhez a következő linken http://goo.gl/bDHjW található kérdőívet kellene kitölteni. Akkor tudnak csak hiteles képet bemutatni, ha sok-sok választ kapnak, ezért kérik, hogy biztassátok erre kollégáitokat is.