Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dráva-menti beruházások

  • 2006. július 29.
  • humusz
A két évvel ezelõtt indított Dráva-medence terv az Európai Unió támogatásával valósult meg. A folytatáshoz szükséges pénzt ugyancsak a közösségtõl kérhetik az érintettek.

A program célja egy olyan terv elkészítése, amely a Dráva-medencében lévő települések környezetvédelmét és a gazdaság fejlődését szolgálja. Az első ütemben a folyó somogyi és baranyai szakaszán végezték el a szennyvízkezeléssel és a vízminőség védelmével kapcsolatos állapotfelmérést, ami meglepő eredményt hozott.

Nagy Árpád, a Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa elmondta, hogy a horvát oldalihoz képest mind a szennyvíz, mind a hulladékgazdálkodás tekintetében az infrastrukturális ellátottság, illetve a víz minősége is jó kategóriába tartozik.

Nagy Árpádtól tudjuk azt is, hogy az adatok feldolgozását követően közös környezetvédelmi koncepciót és módszertani útmutatást dolgoznak ki a települések számára.

- Részben a térségi szennyvizek, részben pedig a kistelepülési szennyvíz-kezelést segíti ez elő, illetve a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási program, valamint a Kapos-menti hulladékgazdálkodási program előkészítését is segíti – tette hozzá Nagy Árpád.

A két évvel ezelőtt indított és most befejezett állapotfelmérésre az Unió 300 millió forintot biztosított, de nem mellékes az sem, hogy a terv megvalósításához szükséges pénz is rendelkezésre áll.

 

forrás: http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=190958