Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bolygónk a jövőnk online tanítási anyagok

  • 2021. szeptember 23.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Az éghajlatváltozás az egyik legsúlyosabb probléma, amellyel napjainkban szembe kell néznünk, hiszen mindannyiunkat érinti. A fiatalok világszerte elkezdték hallatni hangjukat és fellépni az éghajlatváltozás ellen. Ezért is fontos, hogy ezt a lendületet a középiskolákba, gimnáziumokba is átvigyük, és segítsünk a fiataloknak a szebb jövő érdekében a változás igazi élharcosaivá válni.

Az Európai Bizottság Éghajlatpolitikai Főigazgatósága által létrehozott Bolygónk a jövőnk egy online platform, amely segít a 11 és 16 év közötti fiataloknak megérteni az éghajlatváltozás okait és hatásait, és megoldásokat kínál arra, hogyan tudunk éghajlatbarátabb életvitelt kialakítani. A platform közérthető módon ötvözi a tudományt, az érdekes tényeket és adatokat, a tevékenységeket, valamint az interaktív forrásokat, és lehetővé teszi a diákok számára, hogy kedvük szerint böngésszék a tartalmakat.

A tanárok számára létrehozott központ 15 illusztrált, letölthető feladatlapot tartalmaz, amelyek mindegyike egy-egy kulcsfontosságú témára összpontosít. A feladatlapok kész tantermi gyakorlatokat, valamint a diákok megértését elmélyítő és tudásukat a gyakorlatba átültető tevékenységeket tartalmaznak. Ezen kívül a bemutatkozó anyagok útmutatóként szolgálnak a tanárok és az oktatókszámára, hogy az Éghajlati Paktum egyes célkitűzései pontosan mit is jelentenek.

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz kapcsolatba lépni az Európai Bizottság Éghajlatpolitikai Főigazgatóságával a következő címen: [email protected]

Az Éghajlatpolitikai Főigazgatóság nevében az Európai Bizottság

A témához itt találsz egy bevezetőt.