Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bemutatkozik a Fridays for Future Magyarország a Zöld Kalandozások következő alkalmán

  • 2019. október 30.
  • Csilla

Amikor tenni szeretnénk valamit egy jobb, zöldebb jövő reményében, gyakran érezhetjük azt, hogy magunkban tehetetlenek vagyunk. Hogy kevés az életmódunk, gondolkozásunk átformálása, és ennél valami többre van szükség. De valóban kevesek lennénk egyedül? November 6-án Pribéli Levente a Fridays for Future Hungary mozgalom bemutatásán keresztül fogja ezt a kérdést körbejárni.

Amikor tenni szeretnénk valamit egy jobb, zöldebb jövő reményében, gyakran érezhetjük azt, hogy magunkban tehetetlenek vagyunk. Hogy kevés az életmódunk, gondolkozásunk átformálása, és ennél valami többre van szükség. De valóban kevesek lennénk egyedül?

A Zöld Kalandozások sorozat következő állomásán még inkább érvényes lesz jelmondatunk, miszerint Gondoljuk újra és folytassuk együtt, hiszen a Fridays for Future Hungary mozgalom képviseletében Pribéli Levente fog előadást tartani:

"Pribéli Levente vagyok, biológia szakos hallgató, a Fridays For Future mozgalom egyik hazai aktivistája. 10 éve érdekel a természetvédelem, a saját szememmel látom az élőhelyek pusztulását, fajok eltűnését, mégis csak sokára vált világossá számomra, hogy mennyire súlyos a helyzet, és az egyéni életmódom hogyan függ össze azokkal a drámai változásokkal, amiket én magam is látok. Azóta rengeteget változtattam az életmódomon, de egyre inkább éreztem, hogy ez önmagában kevés. Ezért szervezőként csatlakoztam a már világszerte zajló Fridays For Future mozgalomhoz, mellyel a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az ökológiai- és klímaválságra, és segítsük a rendszerszintű változást, ami ezek kezeléséhez szükséges. Legutóbbi nagy tüntetésünkön már közel 10 000 ember követelte, hogy Magyarország is hirdesse ki az ökológiai- és klímavészhelyzetet, és kezdődjön meg az ennek megfelelő cselekvés."

A fent felvetett kérdések mellett arra is megpróbálunk választ keresni, hogy mit is jelentenek az egyéni tettek, ha tömegekről van szó, és mit tehetünk ezeken túlmenően. Mit várhatunk a politikai vezetőinktől és a nagyvállalatoktól? Valóban tehetetlenek vagyunk velük szemben? Érdemes-e tüntetni, van-e hatékony módja annak, hogy közösen elérjük, amit szeretnénk?

Csatlakozzatok hozzánk a mostani alkalommal is, ismerjétek meg jobban az FFF mozgalmat és a közösség erejét november 6-án 18 órától a Humusz házban.

 

A programsorozat tervezett eseményei:

IdőpontTémaElőadó, beszélgetőtárs

Október 16.

Az éghajlatváltozás és a környezetkárosítás kapcsolata

Pieczka Ildikó és Szabó Amanda Imola
meteorológus-éghajlatkutatók, a Másfél fok – éghajlatváltozás közérthetően
ismeretterjesztő portál munkatársai

Október 30.Élet a klímaszorongás árnyékábanCsizmadia Máté, pszichológus,
Zöld Pszichológia blog szerzője
November 6.Bemutatkozik a Fridays for Future Magyarország Pribéli Levente, FFF Magyarország
November 13.Városi természetalapú megoldások: innovatív megközelítések és példák a nagyvilágbólKatona Attila, a városi természetalapú megoldások szakértője, a CEU kutatója
November 20.Szolidáris gazdaság – együttműködésen alapuló válaszok a klímaválságraGagyi Ágnes és Sidó Zoltán a Szolidáris Gazdasági Központ alapítótagjai
November 27.Félni vagy élni? – gyakorlati tanácsok kezdő klímaszorongóknakSzabó Gyula, facilitátor, az Ökoszolgálat Alapítvány vezetője

 

KEZDÉS – BEFEJEZÉS

A 18:00 órakor kezdődő előadásokat 20:00 óráig tartó kötetlen beszélgetés követi.

 

HELYSZÍN

Humusz Ház (1111 Budapest, Saru u. 11.)

 

TÁMOGATÓI HOZZÁJÁRULÁS

1000 Ft, amellyel a Humusz Szövetség munkáját támogatod.

Lehetőség van 5000 Ft értékű bérletváltásra is a programsorozatunkra.

Pártoló tagjaink számára a belépés a fokozatnak megfelelően féláron vagy ingyenesen történik.

További információ: http://humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek