Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Átadták a tiszafüredi regionális hulladéklerakót

  • 2006. június 19.
  • humusz
Négy megye negyvenkét településének kommunális gondjait oldja meg a tiszafüredi regionális hulladéklerakó. A beruházás költségének 60 százalékát EU-forrásból fedezték.  
Átadták a tiszafüredi regionális hulladéklerakót pénteken. A beruházás 9 millió euróba került, ennek 60 százaléka európai uniós forrás, 30 százaléka a központi költségvetésből származik, 10 százalékát pedig saját erőből biztosította az érintett 42 település társulása. A társulást gesztorként Tiszafüred önkormányzata vezeti.  
A tiszafüredi központi hulladékkezelő és -lerakó üzem négy megye - Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar - összesen 42 települése mintegy 125 ezer lakosa kommunális hulladékának elhelyezésére alkalmas.  
Őri István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az átadási ünnepségen elmondta: világviszonylatban is az egyik legkorszerűbb regionális hulladéklerakó-rendszer kezdi meg működését Tiszafüreden.  
A Tisza-tavi regionális hulladékgazdálkodási program keretében átadott tiszafüredi lerakó országosan az ötödik olyan létesítmény, amelyik európai uniós forrásból valósult meg.