Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Akkreditált pedagógus képzés: az első eredmények több mint bíztatóak

  • 2008. január 10.
  • humusz
kertben_1202007 õszén a HuMuSz Házban megszerveztük elsõ akkreditált képzésünket A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötõdõ nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetõségei címmel. A képzés szerencsére érdekesebbre sikeredett, mint a címe. Legalábbis az elõadóktól és a résztvevõktõl érkezõ visszajelzések errõl tanúskodtak. Aki esetleg lemaradt volna az õszi képzésrõl, ne bánkódjon, idén két vidéki helyszínen és az õszi félévben Budapesten is tervezünk újabb tanfolyamokat. Földesi Dorka beszámolója

 

 

A tanfolyamon húsz pedagógus, hat előadó és két önkéntes vett részt. Az öt együtt töltött nap alkalmával beszélgettünk a globális környezeti problémákról, a reklám-fogyasztás-hulladék kapcsolatáról, a hulladékkezelés különböző formáiról, a hulladékmegelőzés lehetőségeiről és persze mindezek iskolai vonatkozásairól. Az előadások és beszélgetések mellett természetesen játszottunk is, hogy ötleteket adjunk a pedagógusoknak a téma órai feldolgozásához. A közös munka és a házi feladatok megbeszélése során, mi is sok ötletet kaptunk és megismerhettük néhány oktatási intézmény reklámozással kapcsolatos szabályozását és gyakorlatát, valamint a résztvevők szelektív hulladékgyűjtéssel és hulladékmegelőzéssel kapcsolatos ötleteit és az iskolai alkalmazás lehetőségeit.

Hogy ne maradjunk éhen, s szomjan, arról két önkénesünk, Pápa Ági és Udvaros Ildikó gondoskodott. Köszönet a sok segítségért!

Most pedig „beszéljenek" a résztvevők a képzésről:

kertben_400

„A kapott anyagokat és a cd-ket, játékokat már kipróbáltam az óráimon, és nagy sikert arattak a gyerekek körében. Nagyon hasznos, módszertani ötletekben gazdag tanfolyam volt, propagáljátok, hogy minél többen ismerjék meg munkátoknak ezen területét is."

„A tananyag logikusan felépített, minden témát körbejárt. Az előadások, gyakorlatok élvezetesek, rendkívül hasznosak Bármikor szívesen hallgatnám még."

„Az itt alkalmazott módszerek, játékok segítik, hogy a gyerekeknek érthetően és változatosan tudjuk átadni az ismereteket."

„Örülök, hogy részt vehettem a képzésen. Az itt szerzett ismereteket mind a munkám során, mind a magánéletben használni fogom. A Humusz szellemiségével, céljaival maximálisan egyetértek, azonosulni tudok. Csak ajánlani tudom másoknak is."

„Lehetne 40-50 órás humusz (Hulladékos képzés) is, annyi az információ."

„Kellemes csalódás volt. Féltem, hogy túl elméleti lesz. Tényleg a diákok álltak a fókuszban!"

 

 

... és az előadókról:

„Felkészültek, közvetlenek, nyitottak voltak a további kérdésekre, észrevételekre."

„Az oktatók előadásai világosak, érthetőek, jegyzetelhetőek voltak. Az előadások hangvétele, hangulata közvetlen."

Köszönet minden résztvevőknek, előadóknak és önkéntesnek az együtt eltöltött kellemes és hasznos órákért!

tanarkepzes2007.11.17_024_400

Aki esetleg lemaradt volna az őszi képzésről, ne bánkódjon, idén két vidéki helyszínen és az őszi félévben Budapesten is tervezünk újabb tanfolyamokat. A részletekről hírt adunk majd a www.humusz.hu honlapon és a Saláta Pedagógus Hírlevélben. Utóbbira ezen a címen lehet feliratkozni: http://humusz.hu/salata

A képzéssel kapcsolatos kérdésekkel Földesi Dórát kereshetik az [email protected] címen vagy a (1)386-2648-as telefonszámon.