Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

400 ezer kiló veszélyes hulladékot szedtek össze a ráckevei Duna-ágnál

  • 2020. december 21.
  • Viktor
Szerző: 
Viktor

A vízügyesek szerint évekbe telik elérni a szennyezés előtti állapotot.

Már több mint 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól tisztították meg a vízügyi szakemberek a szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínét.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfői közleménye szerint munkagépekkel egész hétvégén folyamatosan dolgoztak a kárelhárításon. Vasárnap nagyjából 160 ezer kilogrammnyi szennyezett növényzetet és iszapot szállítottak el, így már több mint 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól szabadították meg a Ráckevei (Soroksári)-Dunát – közölték.

A vízügyesek szerint évekbe telik elérni a szennyezés előtti állapotot. Már több mint 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól tisztították meg a vízügyi szakemberek a szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínét. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfői közleménye szerint munkagépekkel egész hétvégén folyamatosan dolgoztak a kárelhárításon. Vasárnap nagyjából 160 ezer kilogrammnyi szennyezett növényzetet és iszapot szállítottak el, így már több mint 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól szabadították meg a Ráckevei (Soroksári)-Dunát – közölték. Azt írták, hogy munkába állt egy újabb vákuumszivattyús „olajleszedő” eszköz is, így vasárnap körülbelül 6000 liter olajat és olajos vizet sikerült eltávolítani. A területen jelenleg 14 ezer liter szennyezett vizet tárolnak tartályokban, ezt hétfőn egy szakcég elszállítja. Az OVF ismét felhívta a figyelmet arra, hogy „a szennyezés előtti állapot elérése még évekig eltart”.

Forrás: hvg.hu