Valós alternatíva-e az ökofalu? - Zöld Kalandozások 5.

Időpont: 
szerda, 2016, november 2 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
Humusz Szövetség, 1111 Bp., Saru u. 11.
Zaja Péter előadása

Valós alternatíva-e az ökofalu?
Hitek és tévhitek a fenntarthatóságról

Komolyan gondoljuk-e a "fenntarthatóság"  alapelveit? Lehet-e nemnövekedni a jelenlegi globális rendszerben?  Mi lesz, ha nem sikerül megállítani a túlfogyasztást?  Valós alternatíva-e az Ökofalu/Élőfalu?  Rövid ismertető a Magyar Élőfalu Hálózatról, s  kicsit bővebben a "Visnyeszéplaki Modellről".

Zaja Péter egy kis mátrai faluban nőtt fel, édesapja erdész volt, így már korán közel került a természethez. Debrecenben érettségizett, majd a BME Vegyészmérnöki Karán végzett. Alapító tagja volt 1985-ben a BME Zöld Körnek, valamint a PIKNIK 2000  "sötétzöld" csoportnak. Részt vett a Bős-Nagymaros elleni akciókban, tagja volt a Nagymaros Bizottságnak. Diplomamunkáját a hulladékok kérdéséről írta.
1990-től  kezdtek el többekkel közösen gondolkodni az ökofalu-alapításról. Végül párjával, jelenlegi feleségével 1992-ben költöztek a még "nem teljesen kihalt" Visnyeszéplakra. Azóta itt próbálnak felépíteni egy minél fenntarthatóbb és önfenntartóbb rendszert s egyben egy közösséget. Fia 1993-ban született, jelenleg az ELTE-re jár.

 

Támogatói hozzájárulás: 900 Ft/alkalom, amellyel a Humusz Szövetség munkáját támogatod. 

Bérlet: 5.000 Ft, ami tartalmaz egy szemléletformáló Humuszos vászonszatyrot is. 

 

Pártoló tagjaink számára a belépés ingyenes. Csatlakozásról további infók:
http://humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek

 

További információ: