A segélyeken innen és túl

Időpont: 
szerda, 2014, november 5 - 09:45 - 14:00
Helyszín: 
Szent Erzsébet Németnyelvű Katolikus Lelkészség, Budapest, I. kerület, Fő u. 43.

A pénzügyi támogatások mellett hogyan segíthetjük a fejlődő országokat a szegénység leküzdésében? Szakmai műhelytalálkozó a HAND Szövetség szervezésében 

A műhelytalálkozó azt kívánja bemutatni, hogy Magyarország az Európai Unió tagjaként milyen szerepet vállal és vállalhat a globális szegénység felszámolásában. A rendezvény első fele egyrészt a fejlődő országoknak nyújtott magyar fejlesztési támogatások 2013-as mennyisége és összetétele kapcsán mutatja be a civil álláspontot (HAND AidWatch), illetve teret ad a Külgazdasági és Külügyminisztérium számára, hogy maga is ismertesse a kormányzati szempontokat és terveket ennek kapcsán. 

A találkozó második felében annak apropóján is, hogy 2015 hivatalosan is a Fejlesztés Európai Éve lesz, a vendégek egy speciális szemszögből, a média szempontjából járják körül azt, hogy milyen ellentmondások húzódhatnak a fejlődő országok felzárkóztatására tett erőfeszítések és a donorországok saját gazdasági és egyéb vonatkozású érdekei között. A témával kapcsolatban a HAND Szövetség újságírók számára tanulmányutat szervezett két afrikai országba, melyről az újságírók az eseményen beszámolnak. Másrészt 2015 és a téma kapcsán a nemzetközi fejlesztés kommunikációjával járó kihívásokról beszélgetnek a résztvevők. 

Részvételi szándékát kérjük, hogy jelezze a HAND Szövetség munkatársa, Laufer Gyöngyi számára az [email protected] e-mail címen 2014. október 31-ig. 

További információ: