Jövőkereső

Időpont: 
szerda, 2009, november 25 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
HuMuSz Ház

Ezzel a címmel adott ki társadalmi jelentést a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács. A dokumentum a magyar társadalom helyzetét elemzi, a fenntarthatóság értékei mentén tesz megállapításokat, és azokat tényekkel is próbálja igazolni. Beszélgetőpartnerünk szerdán Gyulai Iván ökológus, a jelentés szerzője.A teljes dokumentum (105 oldal) letölthető innen. Az élő közvetítés ma este technikai okok miatt elmarad. Megértésüket kérjük! A sorozat további előadásai.

A dokumentum szokatlan módon elsősorban a fennálló problémák okaira koncentrál, és javaslatot tesz a hajtóerők megváltoztatásának stratégiai irányára. Az előadás bemutatja a szegénységet és környezeti problémákat termelő mechanizmusokat, a hazai társadalom külső meghatározottságát, a várható jövőt, és a fenntarthatóság irányába vezető változtatási javaslatokat. Lehetőség nyílik a jelentés keretében készült reprezentatív felmérés eredményeinek megismerésére, mint az emberek érték ítélete, ismeretei a fenntarthatóságról, boldogságuk, valamint megelégedettségük szintje.


Az ingyenes előadás időpontja:
2009. november 25. (szerda) 18.00 óra
Helyszíne: HuMuSz Ház, 1111 Budapest Saru u. 11.

 

Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül.

 

kisnorveg_4_egyben