Föld Napja beszélgetés

Időpont: 
vasárnap, 2010, április 18 - 14:00 - 17:00
Helyszín: 
HuMuSz Ház

 

Az Új Akropolisz Egyesület április 18-án, hagyományörző módon a Gellért-hegyre várja azokat, akik aktív pihenéssel, a Gellért hegy megtisztításával szeretnék megünnepelni a Föld Napját. A szemétszedést követően délután 15-17 óra között Föld Napja Beszélgetés a Humusz Irodában (1111 Budapest, Saru u. 11.).

Téma: Alulról épülő közösségek közeledése, és környezetvédelemben való együttműködése

Meghívott közösségek: 449 Egyesület, Egységkonferencia, Föld Szíve Egyesülés, Hallgatók a Közösség Szolgálatában, Helyi Közösségek Világfa Szövetsége, Hulladék Munkaszövetség, Humanisztikus Korszak Alapítvány, Korszakváltók Ökologikus Rendszere, Új Akropolisz Egyesület, Új Reformkor, Világvallások Együttműködési Fóruma, valamint mindazok, akik még részt vesznek a Gellérthegy megtisztításán.

 Előzetesen elküldött kérdések:

- Kérjük, mutassa be szervezetét (megalakulás éve, fő célok, tevékenység stb.), és mondja el, milyen eredménnyel lenne elégedett a beszélgetés végén.
- Ön és a közössége milyen tevékenységgel vesz részt a környezetünk és a természet védelemében?
- Milyen területeken működik együtt hasonló gondolkodású, alulról épülő közösségekkel?
- Mit gondol a közösségek együttműködésének lehetőségeiről (az együttműködés területe, tartalma és módja)?
- Hogyan tudja elképzelni a környezet- és természetvédelem területén való együttműködést?

A résztvevők számától és tevékenységük jellegétől függően alakítjuk a plenáris beszélgetés és a kisebb csoportokban zajló eszmecsere menetét. Kérjük ezért, hogy részvételi szándékukat a blengyel@gmail.com email címen vagy a +36 30 437 7807-es telefonszámon jelezzék április 14-ig.

Üdvözlettel:

Lengyel Balázs
a Föld Szíve Egyesülés tagja