Fermentálás, tejsavas erjesztés, savanyítás workshop

Időpont: 
péntek, 2017, június 2 - 17:30 - 19:30
Helyszín: 
Szatyorbolt, 1083 Budapest, Gyulai Pál u. 12.

A Szatyorbolt csapata zöldség-fermentáló workshopot szervez június 2-án. Budapesti rendezvényükön várnak mindenkit, akit érdekel a házi tartósítás tudománya.

A fermentálás, az erjesztés, a tejsavas erjesztés, savanyítás tulajdonképpen ugyanaz. Az erjedési folyamat az ember felfedezése, amit a természetben megfigyelve a saját hasznára kezdett el használni, hiszen sokféle erjedési folyamat zajlik körülöttünk.

A kérdés az, hogy mennyire szabályozzuk ezt a folyamatot. Az erjedés elindíthat egy rothadási folyamatot, ami során az alapanyag lebomlik/megromlik, vagy szabályozzuk az erjedést, és ezáltal új ízek és állagok bontakoznak ki. Minden kultúrában másképp alkalmazzák az erjesztést, mégpedig a helyi körülményekhez alkalmazkodva: klíma, alapanyagok, tárolóedények, fűszerek határozzák meg az erjesztési technikákat.

Ezen a workshopon kizárólag a zöldségek fermentálásával, a fermentált zöldségek felhasználásával foglalkoznak a szervezők. Nem lesz tehát szó italokról, kovászról, joghurtról, ecetről és társairól – mert igen, ezek is fermentáltak…

A workshop fő témái:

  • alapanyagok
  • eszközök
  • technikák
  • lehetséges hibák és megelőzésük 
  • alapreceptek

 

Fermentálás alapok

  • Miért jó?
  • Mire figyelj oda?
  • Hogy készítsd el? Hogyan használd a fermentált zöldségeket?
  • Milyen alapanyagokat használj?
  • Fűszerezés fermentált alapanyagokkal
  • Kóstoló és bemutató

 

Mit kapsz?

  • pontos útmutatást a zöldségek fermentálásához
  • megismered az eszközöket
  • feltérképezzük az esetleges hibákat, és hogy mit tegyél ilyenkor
  • recepteket

 

Részvételi díj: 2500 Ft. A részvétel regisztrációhoz kötött!

 

Forrás: zoldbolt.hu

További információ: