Egy Nap - városi ökobandázás

Időpont: 
vasárnap, 2019, június 2 - 10:00 - 23:59
Helyszín: 
Dürer Kert, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Városi nomádok és vidéki urbanisták! Már-gyüttmentek és Lesz-gyüttmentek - ide gyűljetek!

Ismét egy közös városi ökobandázásra, az augusztusi Gyüttment Fesztivál előbulijára hívunk benneteket!

Egy Nap: A város - vidék kapcsolatáért

☀ Mert egy Nap süti a várost és a vidéket! ☀

Egy Nap, hogy élhetőbbé tegyük élettereinket, legyen az vidéken vagy a (fő)városban; hogy kapcsolódjunk és segítsük egymást azzal, amivel tudjuk - tudásmegosztással, tapasztalatcserével. 

Egy Nap zenével, tánccal, előadásokkal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal, piaccal, komposztbudival - mindezt nulla hulladék szemléletben!

Az Egy Nap programjairól:

Mi kell ahhoz, hogy élhetőbbek legyenek városaink és érdemes legyen vidékre költözni? Hogyan juthatunk egészséges élelmiszerhez? Milyen közösségben élni és vállalkozni? Hogyan osztozhatunk a tudáson és az erőforrásokon? Milyen kihívásokkal szembesülhetünk, ha vidékre költözésre adjuk a fejünket? Miről mesélnek nekünk azok, akik városból vidékre költöztek? 

Beszélgetünk a szolidáris gazdaságról, bemutatkoznak hiteles vidékre költözők, lesz szó a friss, helyi élelmiszereket szállító bevásárló közösségekről, a közösségi lakhatás és a közösségi vállalkozás kapcsolatáról, valamint egy gyüttmenteket felkereső kutatócsoport tapasztalatairól is.

Fix belépő nincs, adományozni lehet, s érdemes, mert azt a rendezvény költségeire és a Gyüttment Fesztivál kulturális és zenei programjaira fordítjuk.

További információ: 
https://www.facebook.com/events/2289145591128609/