Budai Ökofilmklub #2: A Nagy Bicikli-Autó meccs

Időpont: 
csütörtök, 2024, február 22 - 17:30 - 21:30
Helyszín: 
Valyo Bázis Kosztolányi Dezső tér 7.

A Budai Ökofilmklub 2. alkalmán a NAGY BICIKLI-AUTÓ MECCS c. filmet és az "ÍGY TÜNTETTE EL GENT AZ AUTÓKAT A VÁROSBÓL" c. rövidfilmet vetítjük 2024. február 22-én, csütörtökön 17.30-kor a Valyo Bázison (Kosztolányi tér 7.). Hozd el barátodat, párodat és regisztráljatok, hogy biztos legyen helyetek: https://forms.gle/6HBdReJ2QjCjMHbCA

„A valóság az, hogy nincs egyetlen olyan város sem a világon, amelyik a mobiliási problémákat személygépkocsik révén oldotta volna meg."

"Gyönyörűen forgatott, bensőséges és erőteljes áttekintés arról, hogyan lehet eltávolodni az autóközpontú modellektől az élhető városok felé." (Hot Docs Cinema)

A nagy bicikli-autó meccs azt a globális válságot ábrázolja, amelyről mindannyian pontosan tudjuk, hogy ideje beszélnünk róla: az éghajlatváltozásról, a Föld erőforrásairól, a városi életteret elfoglaló autókról. Az egyre nagyobb méreteket öltő, piszkos és zajos közlekedési káoszról. A bicikli jó eszköze lehetne a változásnak, de az autózáson nagyot kaszáló érdekcsoportok minden évben milliárdokat költenek reklámra és lobbira, hogy fenntartsák a bizniszt. A film szereplői aktivisták és gondolkodók, akik élhetőbb városokért harcolnak, és akiket a halálos balesetek növekvő száma sem térít el a biciklizéstől.

Köszönjük a Valyo Bázisnak a támogatást!

A 88 +10 perces két film vetítése után két felkért szakértő segítségével közösen gondolhatják át a résztvevők, mit vehetünk át mi is a filmben bemutatott jó gyakorlatokból Budapesten, a kerületünkben, az agglomerációban vagy ahol lakunk…

A Hegyvidéki Zöld Kör, a Kétker Közösségi Alapítvány és a KörTér önkéntes szervezésében valósul meg a Budai Ökofilmklub, de megköszönjük, ha majd támogatod a rendezvényt, hogy a jövőben is legyenek vetítések.

Ha esetleg mégse tudsz majd jönni, kérlek, mindenképp jelezd a [email protected] címre!

További információ: