Zöld Óvoda képzés (KDR) - 2016. I. félév

A félévben történt meg a második akkreditált pedagógus továbbképzés megszervezése és lebonyolítása. 2016 január 28-30-a között tartottuk a 30 órás akkreditált képzést Dunaújvárosban. Helyszínül a Dunaújvárosi Óvodát választottuk (2400 Dunaújváros, Pajtás utca 2.).
A kiválasztás szempontja volt a megfelelő férőhely, a technikai felszereltség (vetítési lehetőség, WIFI, a megközelíthetőség, Natura 2000 terület elérhetősége, és fogadókészség).

A régió óvodáinak emailes meghívót is küldtünk ki a képzéssel kapcsolatban. A jelentkezéseknél kisebb volt a mozgás a létszámban. Az online felületen regisztrálók számára jelentkezési lapot és résztvevői tájékoztatót küldtünk. Végül 21 fő vett részt a képzésünkön.

A képzés tematikája a következő volt:
1. nap
Ismerkedés, csapatépítő játékok
A fenntarthatóság pedagógiája-elméleti háttér, legújabb eredmények, módszerek
A Natura 2000 Hálózat bemutatása
2. nap
A Natura 2000 területekkel kapcsolatos pedagógiai munka integrálása a Zöld Óvoda tevékenységbe (óvodán kívüli és belüli tevékenységek)
Zöld Óvoda alapfogalmak
3. nap
Zöld Óvoda munkaterv készítése-intézményi minőségbiztosítás, jogszabályi háttér
Zöld Óvoda munkaterv megvalósítása-intézményfejlesztés, finanszírozási lehetőségek
A továbbképzés lezárása, értékelés

A hallgatók nagy része motivált volt, bár érezhető volt néhányuknál, hogy a 30 pont volt a fő motiváció. A vidékiek nagyon lelkesen, nagyon aktívan vettek részt mindenben. Pozitívak, elégedettek voltak a hallgatók. Eredményes, jó hangulatú képzést zártunk. Ez tükröződik az elégedettségi kérdőívekben is. Azóta is érkeznek megkeresések. Szívesen vennék az intézmények az újabb képzési lehetőséget.
Mind a 21 résztvevő teljesítette a 90%-os részvételi arányt ill. elkészítette a reflektív naplót. Mind a 21 záródolgozat beérkezett, melyeknek értékelése megtörtént.

 

A képzés képei a Galériában megtekinthetők. Tovább >>

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg