Csak természetesen

Használati tárgyaink, eszközeink beszerzésekor részesítsük előnyben a természetes anyagokból készült termékeket!

Napjaink tömegtermelésében jelentős szerepet töltenek be a környezetre, egészségre káros hatást gyakorló, művileg előállított anyagok (műanyag, műbőr, stb.). Többségük előállítása, hulladékként való kezelése (pl. égetése) de bizonyos esetben akár csak rendszeres hétköznapi használata is káros hatással van mind egészségünkre, mind pedig környezetünkre.

Ezzel szemben a természetes anyagokból készült változatok általában nem ártalmasak sem az egészségre, sem pedig a környezetre; biológiai körforgásban többnyire lebomlanak; hosszabb élettartamúak; ráadásul javíthatók vagy felújíthatók, tehát később válnak hulladékká.

 

TIPP

 

  • Keressük a természetes alapanyagokat: fa, parafa, vessző, gyapjú, pamut, agyag, len, kő, növényi rostok (pl. kókusz) és más növényi anyagok (pl. köles- vagy tönkölybúzapelyvával töltött párna), stb.
  • Törekedjünk a PVC alapanyagú termékeket kiváltására! Semmiképp se vásároljunk PVC gyerekjátékot, mert a PVC egészségre ártalmas anyagokat tartalmaz! A PVC égése során mérgező hidrogén-klorid és egyéb környezet számára káros vegyületek keletkeznek klórtartalma miatt, gyártása szintén környezetterhelő. A PVC termékeket a „03" vagy "03 PVC" feliratok jelölik.