Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Partnereink a komposzt kampányban

Év: 
2006
Szám: 
Tavasz

okoforum_logo_120Öko-Fórum Alapítvány

Néhány lelkes és elkötelezett környezetvédő – elsősorban külföldi mintára és részben külföldi segítséggel – 1994-ben alapítványt hívott életre Öko-Fórum néven. Az alapítvány célja a környezeti kultúra fejlesztése Magyarországon. Ennek érdekében gyűjti, rendezi és terjeszti a környezetvédelemre vonatkozó információkat; föltárja, behozza és meghonosítja a megfelelő külföldi tapasztalatokat; szakmai kiadványokat készít; segítséget nyújt távlati koncepciók kimunkálásához, illetve települési önkormányzatok környezetvédelmi beruházásaihoz, munkáihoz.
Az alapítvány munkatársai ismeretterjesztő előadásokat és tanfolyamokat tartanak a helyi komposztálásról; komposztáló oktatótelepek berendezésében nyújtanak segítséget; országos találkozókat szerveznek komposztálók számára; akkreditált pedagógus-továbbképzéseket indítanak, stb.
Cím:1146 Budapest Ajtósi D. sor 19-21. Telefon: 06-1/343-4800/154-es mellék,
E-mail: [email protected]

 

KothaloKörnyezeti Tanácsadó rodák Hálózata

A KÖTHÁLÓ 1997 óta fűzi egybe azon zöld szervezeteket, amelyek ingyenes, környezetvédelemmel kapcsolatos lakossági tanács­adással foglalkoznak. Jelenleg 18 szervezet kapcsolódott a KÖTHÁLÓ-hoz, az ország minden részén elérhetőek irodáink. Szakmai együttműködésünk célja, hogy továbbképzésekkel, adatbázis fejlesztésekkel, az Internetes tanácsadás bővítésével azonos színvonalúvá fejlesszük az Irodák tevékenységét, az állampolgárok környezeti ügyeinek segítése érdekében. A helyi lakosok a képzett tanácsadók révén gyorsabban juthatnak, információkhoz, adatokhoz, támogatást kaphatnak ügyeik hatóságokhoz való beadvánnyá formálásában. Szolgáltatások: ügyfélszolgálat, környezetvédelmi jogsegélyszolgálat, környezetvédelmi kiadvá­nyok terjesztése, zöld könyvtár, zöld boltok környezetkímélő termékekkel, stb...
www.kothalo.hu

 

szike_logotext1SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület

A SZIKE gyökerei az egészségvédelem területén erednek. Az ezredforduló után alakult át az egyesület hangsúlyosabban a környezetvédelem felé forduló szervezetté.
Mivel a főváros XVI. kerületében működünk, helyi ügyekkel is sokat foglalkozunk, így az elviselhetetlenné váló közúti közlekedés visszaszorításával. Ezen kívül országos szinten szeretnénk vezető szerepet betölteni a helyi komposztálási formák elterjesztésében. Kidolgoztunk egy helyi komposztálási modellprogramot, és több népszerűsítő kiadványunk jelent meg. Rendszeresen megjelenünk főleg fővárosi rendezvényeken, ahol komposztálási bemutatókat tartunk. Ezen kívül van hulladék-játszóház programunk. Nemrég alakult „Zaj” munkacsoportunk. A közeljövőben újítjuk meg a honlapunkat, ahol az új fórum rovatban a komposztálással és más környezetvédelmi kérdésekkel is szeretnénk foglalkozni. Honlap: www.szike.zpok.hu