Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Verseny

Év: 
2004
Szám: 
Tél

A Herman Ottó Környezetvédelmi Oktatóközpont meghirdeti a Balogh János Országos Környezet-és Egészségvédelmi Csapatversenyt a 12-14 éves korosztály számára

A verseny támogatói: Apáczai Kiadó, Hulladék Munkaszövetség, Környezetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége, Levegő Munkacsoport, a Pro Natura díjas Természet és Környezetvédő Tanárok Egyesülete.

A verseny célja: A tizenéves korosztály legyen tisztában a különböző környezeti problémák környezet- és egészségügyi hatásaival és ismerje meg a lehetséges megelőzési módokat.

A verseny témakörei: A talaj, a víz és a levegőszennyeződés, a hulladékok és a zaj; A globális környezeti problémák; A környezetszennyezés okozta egészségügyi problémák; A környezeti ártalmak megelőzésének illetve csökkentésének módjai

A felkészüléshez ajánlott irodalom: Balogh János életrajza; Biológia, kémia 7-8. osztály; Egészségtan 6., 8. osztály; Az Élet és Tudomány „Te védd!” cikkei (decembertől); Folyóiratok: Lélegzet (decembertől); KukaBúvár (őszi, téli kiadványok)

A verseny rendszere: A versenyre iskolánként egy, 3 fős csapat jelentkezését várjuk. (A csapattagok legalább egyike 8. osztályos legyen, hogy a kémiában tanultakat is hasznosítani tudják.)

A jelentkezéskor (levélben, távmásolón, elektronikus levélben) kérjük az iskola nevét, címét, elérhetőségét és a felkészítő tanár nevét.

Jelentkezési cím: Nagyné Horváth Emília; Herman Ottó Környezetvédelmi Oktatóközpont 1101 Bp. Hungária krt. 5-7. Tel. /Fax: 06/1/ 261 6786 e-mail: [email protected]

Jelentkezési határidő: 2005. január 14.

A regionális vagy a megyei (fővárosi) fordulókat a jelentkezések függvényében szervezzük. A versenyző csapatok a meghirdetők által kiküldött feladatlapot oldanak meg.

Időpont: 2005. március 16. (szerda) 14:00

Az országos döntőre a versenyző csapatok közül a legjobb teljesítményt nyújtó 15 csapatot hívjuk meg. A regionális döntő eredményéről 2005. április 8-ig küldünk értesítést.

A döntőbe jutott csapatok előzetes feladatai: egy környezetvédelmi plakát készítése; felkészülés egy lakóhelyi környezeti probléma illetve megoldásának csapatmunkában történő bemutatására. Előadási idő: 6 perc. A döntő írásbeli, szóbeli és gyakorlati feladatokból áll.

A versenyen a részvétel ingyenes, a döntőbe jutott csapatokra a szállásköltség-hozzájárulás és az útiköltség térítése hárul. A döntőbe jutott csapatok oklevelet és felkészítőikkel együtt ajándékot kapnak.

A döntő időpontja: 2005. június 3-4. (péntek délután és szombat egész nap)

Helyszíne: Bem József Általános Iskola 1101 Bp. Hungária krt. 5-7.