Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld krajcár - ökotippek

  • 2008. július 08.
  • humusz

Mit tehetünk? Hogyan óvhatjuk meg magunkat és a környezetünket? Erre a kérdésre kínál néhány praktikus, könnyen és kevés pénzbõl is megvalósítható ötletet az Ökoszolgálat Alapítvány újonnan megjelenõ kiadványa, a Zöld krajcár.

 

Mai világunkban házunk tájára egyre kevesebb időnk jut. A hiányzó időt, odafigyelést pedig egyre nagyobb teljesítményű gépekkel, egyre erősebb tisztítószerekkel kell pótolnunk, hogy otthonunk kényelmes és tiszta legyen. Legalábbis a reklámok ezt mondják.

A „kényelemnek" azonban ára van - a szó valódi és átvitt értelmében egyaránt. Drága vegyszerek és elmés szerkezetek egész arzenálja áll rendelkezésünkre - ha meg tudjuk fizetni. És mindeközben veszélybe került környezetünk és egészségünk - mindkettő megfizethetetlen.

A könyvecske egy-egy fejezete egy-egy évszak kapcsán tárgyalja az otthonunkat leginkább érintő kérdéseket. Elsősorban azokra a kérdésekre igyekszik választ adni, amelyek a leggyakrabban merülnek fel „zöld háztartás" témakörben.

És hogy kedvet kapjon a kipróbálásukhoz, eláruljuk: a dolog valóban működik!szerte az országban nagyon sokan alkalmazzák már ezeket az apró trükköket, és keresik a megoldásokat, hogy egészségesebb, környezetbarátabb életet élhessenek. Értékes tapasztalataikkal ők is hozzájárultak, hogy elkészüljön ez a kiadvány.

A Zöld Krajcár szerzőgárdája arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy mit tehetünk mi mindannyian - dolgozó emberként, háziasszonyként, tanulóként - annak érdekében, hogy otthonunk környezetbarátabb, Földünk lakhatóbb legyen.

 

Forrás és beszerzési lehetőség: Ökoszolgálat Alapítvány