Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világ legzöldebb cége

  • 2007. június 14.
  • humusz
A Vestas nevû dán szélerõmû gyártó céget az Independent koronázta a Föld leginkább környezetbarát vállalatának. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a cég jeleskedik az újrafeldolgozott anyagok felhasználásában. (Copenhagen Post - Vg.hu, 2007.06.13.)
FTSE World Indexén megtalálható 3000 céget a többi között üzleti gyakorlatuk, managementjük, hulladéktermelésük és káros anyag kibocsájtásuk alapján vizsgálta a brit lap és az Ethical Investment Research Services. A nagy dán szélerőműveket gyártó cég, a Vestas minden kategóriában magas helyezést ért el, ám a megújuló energiaforrások és az újrafelhasználható anyagok alkalmazásával tűnt kik leginkább a többi vizsgált cég közül.

A Vestas termékeinek ugyanis mintegy 80 százaléka újrafelhasználható anyagból készül, emellett pedig a cég energiafogyasztásának 68 százalékát megújuló energiaforrásokból fedezik. Magyarországon egyébként a Vestas szélerőművek piaci részesedése az installált teljesítményben mérve 2006 őszére elérte a 48,6 százalékot, mellyel piacvezetővé vált az országban.