Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szemétségnek tartják a díjmegállapítás módját

  • 2009. október 27.
  • beus
A szemétszállítási díjak emelkedése leginkább a kisnyugdíjasokat sújtja. A lengyeli Koszó István felháborítónak tartja, hogy a hozzá hasonló idős emberek – akiknél egy reklámszatyorra való hulladék sem jön össze egy hónapban – ugyanannyit fizessenek, mint egy négytagú család.

 

Élelmiszerre és gyógyszerre is alig elég a jövedelem – mondta –, s most a kaposvári szemétszállító cég is sarcolja őket. Lengyelben ez év januárjától hárították át a lakosságra a szemétszállítási díjat, mert az önkormányzat a megszorítások miatt képtelen volt már állni a cehet.

Teninger János polgármester azt mondta, nem helyi problémáról van szó, országos szinten kell valami ésszerű megoldást találni. Szerinte is helytelen, hogy egy egyedülálló nyugdíjas ugyanannyit fizessen, mint egy nagycsalád. Próbálták a kiskukás szolgáltatást bevezetni, de az se volt jó, mert nem arányosan csökken az edény méretével a fizetnivaló.

– Két éve bezártuk az iskolát. Most zárjam be az óvodát is, hogy ki tudjam fizetni a szemétszállítási díjat? Aztán akár a falutáblát is levehetjük, mert nem marad lakosság! – fogalmazott némi indulattal a község vezetője.

 

Forrás: teol.hu