Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vége az utánfutó-reklámoknak?

  • 2004. augusztus 12.
  • humusz
A Fővárosi Önkormányzat a továbbiakban nem engedélyezi az utánfutókra helyezett illegális reklámhordozókat. A meglévőkre bontás vár, hacsak azokat tulajdonosaik önként el nem távolítják.

A Fővárosi Önkormányzat nem engedélyezi az utánfutókra helyezett reklámhordozókat.

Az Önkormányzat illetékes bizottságának döntése értelmében Tiba Zsolt főjegyző utasítására a város számos pontján, így a Duna mindkét partján, a Felvonulási téren, valamint a BAH csomóponton található, utánfutókra helyezett reklámhordozókra a közeli jövőben bontás, elszállítás vár, hacsak azokat tulajdonosaik önként el nem távolítják.

A Főpolgármesteri Hivatal szándéka szerint a közterület-használati hozzájárulás nélkül elhelyezett berendezések bontása során arra törekednek, hogy azokban minél kisebb sérülések keletkezzenek. A főjegyző elrendelte, hogy még a bontást néhány nappal megelőzően figyelmeztető matricát ragasszanak az említett helyszínen található valamennyi ilyen berendezésre.

A főjegyző minden érdekelt figyelmét felhívja arra, hogy az önkormányzat döntése végleges, s annak végrehajtása nem elkerülhető. A bontás nem zár ki egyéb jogkövetkezményeket sem (pl. emelt díjtétel, feljelentés).

A bontás utáni szállítás árát a tulajdonosok kénytelenek megfizetni, az utánfutókat ezenkívűl őrzött helyre szállítják, így a reklámhordozók gazdái ezért a szolgáltatásért is költségekre számíthatnak. Aki nem hajlandó kifizetni az őrzés és szállítás díját, arra bírósági eljárás vár.

Forrás: Budapestportál