Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vásárlás, előfizetés, megrendelés

  • 2006. december 12.
  • humusz

Termékeink megvásárlásával, kiadványunk elõfizetésével vagy szolgáltatásaink megrendelésével is a HuMuSzt segíti! Megrendelési szándékát itt jelezheti:

Jelenleg az alábbi termékek/szolgáltatások érhetõk el:

Mi lesz a szeméttel? CD-ROM

Nemzetközi Comenius díjjal jutalmazott oktatóanyagunk elsődleges célja, hogy elmagyarázza a fiataloknak, mit takar a szemét fogalma, és milyen utakon indulhatunk el a megoldás felé.

SzemétEgyFilm

Tizenöt perces videofilmünk reklámról, fogyasztásról, hulladékról.

Belefulladunk? - oktatócsomag

Megjelent a HuMuSz oktatócsomagjának 2. átdolgozott kiadása, mely a 10-18 éves korosztály oktatásához nyújt segítséget a pedagógusoknak. A kiadvány többek között foglalkozik a reklám-fogyasztás-hulladék összefüggéseivel, a hulladékkezelés lehetséges módjaival, valamint az egyes anyagfajták hasznosíthatóságának lehetőségeivel.

Vászonszatyor

Az új lenvászon szatyrok vastagabb és így tartósabb anyagból, zöld színben készültek. Mosógépben is moshatóak.

KukaBúvár

Negyedévente megjelenő folyóiratunk aktuális környezetvédelmi problémákat, kérdéseket vet fel, illetve hazai és külföldi példákat is felhasználva próbál alternatív megoldást nyújtani sokasodó problémáinkra. Az újság megrendelhető, éves előfizetési díja (mely a postázás költségeit is tartalmazza) 1200 Ft.

Újrapapír füzetek, tudatos órarend és natúr fa ceruzák

A Humusz újabb termékkel igyekszik elősegíteni a gyerekek környezettudatos szemléletének kialakulását. Újrapapír füzeteink A/5-ös méretben, vonalas, négyzetrácsos és sima változatban kaphatók. Az újrapapírból készült órarend a tudatos vásárlás és az újrahasználat néhány lehetőségét mutatja be a diákoknak. A lakkozás nélküli natúr fa ceruzáink pedig a következő feliratokkal kaphatók:
- Én csak újrapapírra szeretek írni!
- Gondolkodj többet, vásárolj kevesebbet!

 

E-számos füzet

Nyisd ki szemed, csukd be szád! Tájékoztató füzet az élelmiszeradalékokról, szerepükről az élelmiszeriparban. A „látványélelmiszerek" ismertetője külön kiemeli az egészségre káros anyagokat, és példákat hoz a ma kapható termékek közül, melyek ezeket tartalmazzák. Ára 300 Ft.

Iskolai előadások

Iskolai csoportok számára környezetvédelmi foglalkozásokat tartunk (csak Budapesten). A foglalkozásokon röviden áttekintjük a hulladékokkal járó legfontosabb problémákat, majd a csoport által előre kiválasztott témában mélyedünk el. Érdeklődni lehet az [email protected] címen.

Tanösvény

Iskolai csoportok fogadására ősszel és tavasszal alkalmas tanösvényünk játékos „állomások" formájában tárja fel az egyre növekvő mennyiségben keletkező hulladék okozta problémákat, illetve a csökkentés és a kezelés lehetőségeit. Érdeklődni lehet az [email protected] címen.

Zöld Iroda Program

Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés (ISZH) programunk 1999-ben indult. A program sikeresen működik a Környezetvédelmi Minisztérium épületeiben, az Országgyűlés Hivatalában, néhány biztosító társaság épületében. Összesen 18 nagy irodaház számára biztosítjuk a keletkező hulladék - papír, műanyag, üveg, fém és veszélyes hulladék - folyamatos, gazdaságos és környezetkímélő szelektív gyűjtését, elszállítását és hasznosítását. Küldetésünk, hogy csökkenjen a hulladékok mennyisége! Nem célunk tehát, hogy mind több hulladékot szállíthassunk! Amennyiben teheti, rendelje meg szolgáltatásunkat (a [email protected] címen) vagy ajánlja cégeknek, irodaházaknak!