Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új Humusz kiadvány

  • 2004. október 18.
  • humusz
Szórólap a szelektív gyûjtésrõl – pedagógusoknak és diákoknak. Hogyan szervezzünk gyûjtést az iskolában? Honnan kaphatunk segítséget? Mit tehet a szelektív gyûjtés érdekében a diák otthon és az iskolában?
A közelmúltban a HuMuSz új kiadványt jelentetett meg a „Kukaügyi ismeretek” sorozatban, melynek 1. része a gyerekeknek, míg a 2. a pedagógusoknak szól. Mindkét szórólap témája a szelektív hulladékgyűjtés.

Az iskolásoknak készült változat bevezetésképp néhány gondolatot tartalmaz fogyasztói szokásainkról, illetve a hulladék keletkezésének okairól. A továbbiakban röviden bemutatja a gyerekeknek a hulladékos probléma megoldási lehetőségeit, hétköznapi nyelven ismerteti a szelektív gyűjtés alapfogalmait és ötleteket ad arra nézve, mit tehetnek e téren környezetünkért maguk a gyerekek.

A pedagógusoknak megírt rész a környezeti nevelést fontosnak érző tanároknak szeretne segítséget nyújtani az iskolai szelektív hulladékgyűjtés megszervezésében és a gyerekek, a kollégák, sőt valamelyest a szülők bevonásában. Javaslatokat tartalmaz a hasznosítható hulladékok kampányszerű és a folyamatos gyűjtéshez kapcsolódó feladatok célszerű szervezési sorrendjéről, a gyűjtés bevezetéshez hasznos eszközökről és a felhasználható külső segítségről. Ötleteket ad a rendszeresen ismétlődő feladatok kivitelezésére, a gyerekek ösztönzésére; teszi mindezt rövid, vázlatos formában, nem róva ezzel szükségtelen terhet a pedagógusokra.

A kiadványokból ingyenes bemutató példány rendelhető.

Kapcsolatfelvétel drótpostán: [email protected] vagy telefonon: 06-1-3862648