Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új honlapunk a javítóműhelyekről és szervizekről

  • 2008. június 24.
  • humusz

Megjavíttatni vagy újat venni? Számunkra nem kérdés!

javitomuhelyek_400

A HuMuSz arra kér mindenkit, hogy gazdagítsa ezt az adatbázist, küldjön be mûködõ szervizekrõl szóló adatokat. Az adatbázisról észrevételeket, javaslatokat szívesen fogadunk!

A HuMuSz azért indította ezt a lapot, mert alapvetõ környezetvédelmi érdekünk, hogy a kezeink között megforduló eszközöket minél tovább használjuk, hogy mindent megjavíttassunk, amit meg lehet, hogy minél késõbb váljanak hulladékká használati tárgyaink, eszközeink, gépeink.

Nem törődhetünk bele, hogy olcsóbb egy új eszközt megvenni, mint a régit megjavíttatni! Nem lehetünk teljesen nyugodtak, ha a hulladékká vált tárgyainkat hasznosítja valaki, mert az újrahasználat sokkal fontosabb, a hulladékmegelőzés alapvető formája.

Támogatni kell a még élő és alkotó susztereket, szabókat, műszerészeket, a még üzemelő javítóműhelyeket, szervizeket. Foglalkoztatni kell őket, hogy kevesebb legyen a szemét! Csak olyan eszközöket szabad megvenni, amelyek könnyen és jól javíthatóak, és működő szervizek biztosítják, hogy valóban meg is lesznek javítva!