Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új egyesület a Holcim gyár ellen

  • 2006. november 02.
  • humusz
A Holcim Hungária új hulladékot is égetõ cementgyárat kíván létesíteni Tát szomszédságában, Nyergesújfalun. A Tát és térségében élõk most a hatékonyabb tájékoztatás és érdekképvislet érdekében egyesületet alakítanak amely a törvényes keretek között tud fellépni a tervezett gyár ellen.

A felhívás rövidített szövege:

" Tisztelt táti polgárok!

Mint ahogy azt mindenki tudja a Holcim cég, cementgyárat kíván létesíteni környezetünkben, mely nem csak a cementgyártást tűzte ki célul, hanem égetőként is működne. Sajnos a közvélemény formálása érdekében különféle trükkök alkalmazásával akarják befolyásolni az embereket. Már most is sokan abban a tévhitben élnek, hogy nincs mit tenni, hiszen a gyár építése megkezdődött.

 

A hatékonyabb tájékoztatás, és érdekképviselet érdekében, arra az elhatározásra jutotunk, hogy létre kell hozni Tátnak és Térségének egy olyan szervezetét, ami törvényes keretek közt tud fellépni az új gyár felépítése ellen.

Az új szervezet alakuló ülését 2006 november 10.-én tartja.

Üdvözlettel: Balla Éva, Keil Veronika, Kostyál János, Holop István, Bogár György, Mechler József, Siklósiné Sebestyén Veronika "