Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Túlkütyüzött generáció

  • 2009. június 18.
  • humusz
Szerző: 
admin
Néhány amerikai gyerekszoba elektromos szaküzletre hasonlíthat, hiszen egy felmérés szerint az ottani gyerekeknek átlagosan 11 elektromos eszközük van. És a szülők még mindig készülnek újabb meglepetésekkel.

 

Az NPD Group piackutatói a 4 és 14 év közötti amerikai gyerekek felszereltségét kutatták és kiderült, hogy nekik átlagosan 11 elektromos eszközük van: mobiltelefonok, laptopok, játékkonzolok, tévék vagy digitális fényképezőgépek.

A felmérés szerint minden negyedik gyereknek saját játékkonzola van, a lányok pedig jobban szeretik a mobiltelefonokat és a laptopokat, mint a fiúk. A gyerekek által legtöbbet használt készülék a televízió, illetve a számítógép. Mint a szülők válaszából kiderült, a fiatalok hamarosan még több készülékkel gazdagodhatnak, a szülők egyharmada ugyanis idén is valamilyen elektromos eszközzel akarja meglepni a gyerekét.

A kisebb korosztályt elektromos tanulójátékokkal, míg az idősebbeket mobillal és digitális fényképezővel lepik meg a szülők. Az NPD 3212 olyan válaszadó részvételével készítette el az internetes felmérést, aki legalább egy 4 és 14 év közötti gyermeket nevel.

 

Forrás: Greenfo