Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Telefonkönyv- gyűjtéssel a környezetért

  • 2006. szeptember 21.
  • humusz
telefonknyvÖsszesen 49.208 kilogramm újrahasznosítható papírt gyûjtött össze a 2005. tavaszi és 2006. õszi idõszakban az a 44 budapesti iskola, amely részt vett a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság (MTT) akciójában.


Összesen 49.208 kilogramm újrahasznosítható papírt gyűjtött össze a 2005. tavaszi és 2006. őszi időszakban az a 44 budapesti iskola, amely részt vett a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság (MTT) akciójában. A vállalat immár tizenkettedig alkalommal szervezte meg a használt telefonkönyvek visszagyűjtését, és az oktatási intézmények idén közel 700 ezer forintot vehettek át a környezet védelmét támogató munkájukért. A legsikeresebbeknek a hétfői díjkiosztó ünnepségen adták át megérdemelt jutalmukat, amelyre a T-Com-székházban került sor.

Az MTT 12 évvel ezelőtt kötelezte el magát a hasznos és egyben nemes cél mellett. „A telefonkönyvek visszagyűjtése mindenekelőtt a környezet megóvása miatt fontos számunkra. Az akciók szervezése és a résztvevők jutalmazása megítélésünk szerint rendkívül hatékony módja az iskoláskorúak környezettel kapcsolatos érzékenységének kialakítására. A környezetvédelmi tevékenységek erősítése és terjesztése érdekében 1994-ben létrehoztuk a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság a Környezetért és Művelődésért Alapítványt, amely az anyagi és technikai segítségen túl támogatja az iskolák környezettudatos életszemléletre nevelő céljainak megvalósítását” – mondta el dr. Keresztesi Péter, az MTT marketing igazgatója.

A budapesti és vidéki iskolák tanulói és tanárai 1994 óta összesen 2.243 tonna telefonkönyvet gyűjtöttek össze, és ezáltal 26 millió 841 ezer forinttal gazdagították az iskolák kulturális, sport- és szabadidős tevékenységekre fordítható forrásait. A használt telefonkönyvek valamint Arany Oldalak begyűjtésének és újrahasznosításának környezetvédelmi jelentőségét jól mutatja, hogy a legutóbb leadott mennyiség 2.000 fenyőfa megmentését tette lehetővé. Ezenkívül 217.000 liter gázolaj és 53.000 köbméter tiszta víz papírgyári felhasználása vált feleslegessé.

A 2006-os gyűjtési akcióban résztvevő általános iskolák között az Alapítvány mintegy 700 ezer forintot osztott szét. A feldolgozó cég kilogrammonként 4 forintot fizet a használt telefonkönyvekért, amelyet az MTT által létrehozott alap további10 forinttal egészít ki. Így az iskolák az összegyűjtött telefonkönyvek minden kilogrammja után 14 forintot kapnak, s ezt az összeget teljes egészében saját céljaik finanszírozására fordíthatják. A 10 legeredményesebb intézmény diákjai és pedagógusai további 150 ezer forint pénzjutalomban részesültek a mai rendezvényen. A T-Com Krisztina körúti székházában a kvízmester Vágó István a díjátadót követően nyereményjátékra hívta a vállalkozó szellemű gyerekeket.

Az 1991 óta működő Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság a nürnbergi székhelyű Müller Medien leányvállalata. A távközlési szolgáltatókkal kötött szerződése alapján az MTT évi rendszerességgel aktualizálja és készíti el az előfizetőknek a megyei illetve budapesti telefonkönyveket, s kiadnak közel száz városi telefonjegyzéket is. Szintén az MTT jegyzi a legnépszerűbb szakmai információs kiadványt, az Arany Oldalakat is. Termékpalettáját színesítik továbbá a Magyarország Üzleti Telefonkönyve és a kiadványok interneten valamint CD-ROM-on elérhető változatai. Az on-line termékek területén (webdesign, internetszolgáltatások, wap-tartalomszolgáltatás, e-commerce) is jelen levő cég jelenleg évente közel 150 kiadványt jelentet meg, s ötmilliárd forintos éves árbevételével a távközlési jegyzékek magyarországi piacának 80 százalékát tudhatja magáénak.

További információk: dr. Keresztesi Péter marketing igazgató, tel: (23) 504 963

forrás: greenfo