Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Taxis öntötte a szemetet a Hűvösvölgyi útra

  • 2016. április 28.
  • sklania
Illegális szemetelők buktak le a napokban a II. kerületben - írja a Másodikkerület.hu alapján a Blikk. A szemetet taxival vitték az illegális lerakóhelyre, az utcára, egy szelektív hulladékos konténerhez.

A Városrendészet közterület-felügyelői és a rendőrséggel közös 24 órás járőrszolgálat a kamerák felvétele és tettenérés alapján is több ember ellen indított eljárást, a bírság fejenként 50 ezer forint lehet.

A hűvösvölgyi végállomás közelében lévő szelektív üveggyűjtő konténernél még április 11-én egy alkalommal egy nő pakolta ki a szemetet a kocsijából, este pedig egy taxi sofőrje a gyűjtőedények takarásában szabadult meg a szeméttől.

Forrás:

http://index.hu/belfold/budapest/2016/04/27/taxis_ontotte_a_szemetet_a_huvosvolgyi_utra/

---

Szerkesztői megjegyzés:

Az illegális szemétlerakóknak "köszönhetjük", hogy már csak elvétve akad még működő hulladéksziget, ahova pl. az üveghulladékot vinni lehet. Az önkormányzatok ugyanis szeretnék elkerülni, hogy illegális lerakók keletkezzenk egy-egy sziget körül, ezért inkább felszámolják azokat. A büntetés megemelésével és a lakosság jogkövető részének aktív közreműködésével  (= ha ilyet látunk, jelezzük a hatóságoknak) talán még visszafordítható lenne a folyamat.