Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tankönyvet? Használtan!

  • 2008. január 16.
  • humusz
Használt tankönyvek csereberéjére, adás-vételére kínál lehetõséget három magyar weboldal. Pénztárcabarát kezdeményezés, mely hulladékmegelõzési szempontból nézve sem elhanyagolható… pláne ha nagy tömegek veszik igénybe.


A rendszer egyszerű megoldást kínál a diákok tankönyv problémáira. Mert ugye – főként a felsőoktatásban – általános jelenség, hogy a hallgatók nehezen tudnak túladni használt könyveiken. Amikor viszont új kötetek, jegyzetek beszerzésére kényszerülnek, akkor borsos árat kell fizetniük.


www.diakoldal.hu, a www.hasznaltkonyvek.hu és a www.hasznalttankonyv.hu honlapok segítségével a könyvek ráadásul olcsóbbak is lehetnek, mintha azokat közvetítői díjjal dolgozó antikváriumból vennék. (Egyébként nem sok üzlet foglalkozik régi tankönyvek értékesítésével). A honlapok nagy előnye, hogy tankönyveken kívül bármilyen más könyv is hirdethető rajtuk.

Környezetvédelmi szempontból pedig igencsak támogatandó a rendszer, hiszen ha a tankönyveket néhány évvel tovább használjuk, akkor helyettük nem kell új könyvet gyártani. Több fa marad az erdőben a fakopáncsoknak, kevesebb könyv nyomtatásához kevesebb nyersanyagra és energiára van szükség, a felhasználókhoz is kevesebb könyvet kell eljuttatni, kevesebb kőolaj ég el a teherautókban, kisebb a légszennyezés, lassul a globális felmelegedés… és a többi, és a többi, meg minden. Tudjuk mind, csak néha nem figyelünk a jó kezdeményezésekre. De most…!

A honlapok használata díjmentes, tehát… ADD TOVÁBB! Könyvet, hírt egyaránt.