Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeméttelepeket számolt fel a PLT

  • 2009. június 11.
  • humusz
Szerző: 
admin
Néhány hét alatt 16 jelentősebb illegális szemétlerakó tűnt el a Pannon Lapok Társasága által meghirdetett akcióban a szerkesztőségeikbe érkezett 91 olvasói bejelentés alapján.

 

A Tegyünk rendet a környezetünkben! szlogennel indított kampányhoz a megyékben működő más médiumokat is segítségül hívtak a Pannon Lapok Társasága (PLT) lapok, amelyekhez végül 24-en csatlakoztak támogatóként.

„iIyen példás média-összefogás még nem volt Fejérben, Vasban, Veszprémben és Zalában" – vallják a PLT-nél, megemlítve: az összefogás arra is kiterjedt, hogy a munkatársak maguk is szedtek szemetet egyes helyszíneken.

Székesfehérvár egyik frekventált lakókörzetében a Fejér Megyei Hírlapban közölt szemétfotó megjelenését követően egy hét múlva eltűnt a nagy hulladékhalom, a Zalai Hírlap kezdeményezésére Németfalu önkormányzata kitakaríttatta a Salomvárra vezető út szélét, Söjtör vezetése pedig a 74-es főút mellett található csurgópusztai illegális lerakót számoltatta fel – soroltak példákat a megtett intézkedések közül.

„Az akció véget ért ugyan, de a szerkesztőségek úgy döntöttek, hogy addig írnak egy-egy illegális szemétlerakóról, ameddig azt el nem tüntetik az illetékesek" – tette hozzá a Dunaújvárosi Hírlapot, a Fejér Megyei Hírlapot, a veszprémi Naplót, a Vas Népét és a Zalai Hírlapot megjelentető társaság.
 
Forrás: PLT / MTI