Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szemétszedések országszerte

  • 2004. április 01.
  • humusz
Gyenge kísérletet teszünk, hogy összeszedjük és honlapunkon megjelenítsük a civil szervezetek és magánszemélyek által kezdeményezett szemétszedő akciókat. Aki nem szervez ilyet, az csatlakozhat a következő eseményekhez...
1. Megtisztítják a somogyi erdőket GREENFO.HU

A somogyi erdők megtisztítására szemétgyűjtési akciót hirdet szombatra a Somogy Megyei Vadászkamara és a Somogyért Egyesület.
Ezzel az Országos Vadászkamara és az Országos Vadászati Védegylet kezdeményezéséhez csatlakozunk - mondta Diviánszki János, a megyei vadászkamara titkára. Hozzátette: a vadászok körében Somogyban most először szerveznek ilyen akciót, aminek a terveik szerint a jövőben folytatása is lesz. A Somogyban nyilvántartott 52 vadásztársaság mindegyikét felkérték a részvételre.

Deák István, a Somogyért Egyesület titkára elmondta: értesítették a megye 87 településén működő tagszervezeteiket, azt kérve, vegyenek részt az akcióban. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke levélben valamennyi település önkormányzatát kérte, hogy a lakosság tájékoztatásával, valamint az összegyűjtött szemét elszállításának megszervezésével járuljanak hozzá az akció sikeréhez.

***********

Árpádföld Napja: április 18.
Szemétszedés és kirakodóvásár
A Föld Napjához kapcsolódóan immár másodízben rendezi meg a SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület Árpádföld Napját. A gondolat, mely tavaly tavasszal cselekvésre indított néhány tucat polgárt a következő volt: a többpárti demokrácia égisze alatt eltöltött másfél évtized elegendő tapasztalatot halmozott fel ahhoz, hogy a körlöttünk zajló elkeserítő jelenségek ellen végre már ne csupán felülről várjuk az üdvözítő megoldásokat.

Április 18-án, vasárnap ismét nagy fába vágják a ?gereblyét?. Árpádföld és Cinkota között a Csobaj-bánya és a HÉV vonala közötti erdősáv mentén hozzákezdenek a ?fejlődési ürülék?, azaz az illegálisan lerakott hulladékhegyek felszámolásához. Reggel 8 óra és dél között várják az Árpádföldi út ? Budapesti út kereszteződésénél a szerszámokkal, gereblyével, lapáttal, talicskával, védőkesztyűvel felszerelt fiatal és idősebb környékbelieket. Különösen számítanak a Bekecs utcai iskola vállalkozó szellemű diákjaira. A résztvevőket egy-egy tombolával lepik meg, amelyekért a Pemete téren 13-tól 19 óráig tartó délutáni rendezvényen elsősorban a helyi kereskedők, szolgáltatók által felajánlott ajándékokat sorsolnak ki. A megjelenteknek zenés műsorral, bio-élelmiszer, virág, öko-gazdálkodási és kézműves kirakodóvásárral, valamint Csí Kung ‑ Tai Csi, gyógymasszázs, reflexológia, komposztáló bemutatóval kedveskednek. Le lehet adni az otthon szelektíven gyűjtött hulladékokat (üveget, műanyagot, pillepalackot, italos aludobozt, papírt, használt étolajat), a gyermekeket és a játékos kedvű felnőtteket pedig hulladék-játszóház várja. Esőnap április 25-én.

További információ a 409-0449-es telefonszámon Gellért Miklós szervezőtől kapható.

*********

A Magyar Kung-Fu Szakszövetség és a Mély Mosoly Alapítvány nagyszabású erdőtakarítási, és szemétszedési akciót szervez Budapesten a Normafa környékén, melyre ezúton szeretettel meghívunk minden sportolót, sportszövetséget és a lakosságot.

A Szedd Össze Magad nevű akció külön érdekessége, hogy a résztvevők egyrésze valamely magyarországi harcművészeti stílus tagja. Különböző stílus mesterei, oktatói, és gyakorlatozói fognak össze a közös cél érdekében.

Az akció ideje: 2004.04.24. (szombat).
Az akció részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket a SZEDD ÖSSZE MAGAD! internetes oldalon.

Jelentkezni az [email protected] címen vagy a 06-30/645-2847, és a 06-30/645-2848-as telefonszámon.

*******************

A Rügyecskék Alapítvány is szervez ÁPRILIS 24.-én 10 órától szemétgyűjtést a Normafánál.
Utána vegakaja és Újrafalvi Kaland bábjáték az Anna réten.

**********************