Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

SzelekTeam roadshow olimpikonokkal

  • 2006. május 28.
  • humusz
Olimpikonok népszerûsítették a szelektív hulladékgyûjtést csütörtökön Szolnokon

Csütörtökön Szolnokon az ÖKO-Pannon Kht. SzelekTeam road-show-ja olimpikonok segítségével, játékos formában mutatta be a gyerekeknek a hulladékok szakszerű különválogatását. A rendezvény része volt annak a lakossági tájékoztató és oktató munkának, amelyet a Tisza-parti város önkormányzata, a településen hulladékgyűjtést végző Remondis Szolnok Rt. és az ÖKO-Pannon Kht. 2006-ban végez e gyűjtési forma elterjesztése érdekében.

A SzelekTeam road show során olimpikonok vezetésével egyszerre három 8 fős iskolás csapat vetélkedett egymással a különböző sorversenyeken. Például a Halászd ki a szennyező anyagokat! című feladatnál egy felfújható medencében különféle szennyező anyagok és hulladékok hevertek, ezeket kellett kihalászni. A szelektáló verseny során adott mennyiségű hulladékból az egyes anyagfajtákat kellett kiválogatni, és a megfelelő hulladékgyűjtő edénybe juttatni. A Lapátold a palackot! elnevezésű feladatnál egy-egy evezővel a PET palackokat kellett különféle akadályok körül vezetni és a célba, egy hulladékgyűjtőbe juttatni.

Szolnokon az olimpiát megjárt sportolók közül Kőbán Rita kajakozó, Mohamed Aida vívó és Güttler Károly úszó álltak a csapatok élén, és a sportáguktól igencsak eltérő feladatokban ők is össze mérték ügyességüket és tudásukat. Az ÖKO-Pannon Kht. a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal (KvVM) idén közösen életre hívott SzelekTeam road show-ja Szolnok után további négy városba látogat el. A Magyar Olimpiai Bizottság jóvoltából minden állomáson három olimpikon segíti a környezeti tudatformálást.

A versenyek mellett az érdeklődők a KvVM és az ÖKO-Pannon Kht. látványos oktatóeszközei segítségével sajátíthatják el a szelektív hulladékgyűjtés szabályait. A Hasznosító Torony a szelektív hulladékgyűjtés és hasznosítás gyakorlatát mutatja be interaktív formában, a Tudás kereke az anyagtípusok hasznosításáról ad fontos és érdekes információkat. Az Öko-Fa az egyes anyagtípusok pontos gyűjtésének fontosságára hívja fel a figyelmet, míg a Rend(m)ező segítségével valódi hulladékokat szelektálhatnak az érdeklődők.

 forrás: hirado.hu