Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy értékű ruhaadomány a Tescótól

  • 2009. október 24.
  • beus

Mintegy 35 millió forint értékben adományozott ruházati cikkeket a Tesco-Global Áruházak Zrt. júliusban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével

 

A felajánlott adomány a ruhaosztásban résztvevő, hozzávetőlegesen ötven szervezet révén szociális intézményekhez, nélkülöző családokhoz kerül. Tavaly december után most ismét nagyszabású ruhaadományt juttat el rászorulókhoz a Tesco.

 

Ezúttal mintegy 35 millió forint értékű adomány kerül a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével. Az utóbbi öt év során a Tesco által felajánlott mintegy ötszáz tonna adományt, élelmiszert, háztartási gépeket és ruhaneműket juttattak el szociális szervezetekhez, intézményekhez, nélkülöző családokhoz, Budapesten és az ország számos pontján. A 95 hipermarketből álló Tesco lánc rendszeresen összegyűjti az áruházakban rendelkezésre álló minőségileg kifogástalan, de már kereskedelmi értékesítésből visszavont ruházati termékeket, élelmiszert, háztartási gépeket, és szervezett formában juttatja el azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

A júliusi adományok többek között az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon Fogyatékosokat Ápoló és Gondozó Intézmény, valamint a bicskei Gyermekotthon lakóihoz került. Az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon 1960-tól foglalkozik értelmi fogyatékos, autista és halmozottan fogyatékos személyek ápolásával. Jelenleg több osztályon összesen 177 lakója van, akikkel képzett szakemberek foglalkoznak. Az intézmény költségvetése sokszor csak a legszükségesebb kiadásokra elegendő, ezért mind a vezetők, mind a lakók nagyon örültek a ruhaadománynak.

A Tesco nem csak ruhaadományokkal segíti a rászorulókat. A Magyar Vöröskereszttel karöltve több programot is indít minden évben: országos élelmiszergyűjtést a nehéz sorban élők számára, és évente több alkalommal véradást. Mindezek az ország számos pontján megtalálható Tesco áruházakban kerülnek megrendezésre.

Forrás: elelmiszer.hu