Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vegyi anyagok és környezetvédelem - segédanyag pedagógusoknak

  • 2010. február 01.
  • beus

Ismét szeretnénk általános és középiskolai pedagógusok figyelmébe ajánlani a "Se velük, se nélkülük - a vegyi anyagok világa" c. oktatási segédanyagot. A kiváló héttéranyagokat, óravázlatokat és magyarázatokat tartalmazó - több, mint 50 oldalas - anyag ingyenesen letölthető a VegyiREakció honlapjáról.

 

"A vegyipar évente mintegy 400 millió tonna vegyi anyagot gyárt több tízezer különféle formában, ez az érték 1930-ban még évi 1 millió tonna volt.  A vegyszerek áruforgalmának növekedése várhatóan folytatódni fog, 2020-ra a globális áruforgalom megháromszorozódhat. Alapvető probléma, hogy mivel a vegyi anyagok és a vegyi termékek száma nő, felhasználásukhoz hozzászokva egyre kevésbé tartjuk jelentősnek veszélyeiket. Eközben egyre többet hallunk arról, hogy korábban ártalmatlannak tartott anyagokról derül ki allergizáló, vagy éppen rákkeltő hatásuk."

Az érdekes adatokat felsorakoztató kiadványhoz letölthető, színes ábraanyag is tartozik, mely nagyszerűen alkalmas a célcsoportok figyelmének felkeltésére.

Ajánljuk megtekintésre, használatra minden iskolában!

A letölthető anyagok az "oktatási segédlet" menüpont alatt találhatók az eredeti honlapon