Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fekete harkály tanösvény - ÚJ TANÖSVÉNY!

  • 2010. március 16.
  • beus

A Zselici Tájvédelmi Körzetben elterülő, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő erdőterületen - a töröcskei erdőben - egy Magyarországon még egyedülálló működésű bemutató útvonal, a FEKETE HARKÁLY TANÖSVÉNY került kialakításra. Szeretettel várják az ide látogató osztályokat, csoportokat!

 

Az új tanösvény egy kellemes kirándulás színhelye, egészséges sétára nyújt lehetőséget egy könnyen megközelíthető, természetszerű erdőben, Kaposvár közelében.

A túra közben érdekes, a helyszínen megtapasztalható – akár kézzel fogható – információkat kaphatunk a zselici erdő életéről: változatos élőhely-típusokat, különféle fafajokat, csodás lágyszárú növényeket, és akár rejtett életmódú állatokat lehet megismerni. Az igazgatóság vagyonkezelésében lévő erdőterületen gyakorlatban lehet megtapasztalni, hogy a sokszor hatalmas fátlan területekkel járó ún. vágásos erdőgazdálkodás helyett mennyivel kíméletesebb a természetes erdőműködtető folyamatokat leutánzó, folyamatos erdőborítást fenntartó, természetközeli gazdálkodási mód.

A varázslatos hangulatú égerligetben kanyargó patak felett pallósorról lehet megfigyelni a vizes élőhelyet. Megismerkedhetünk konkrét, gyakorlati természetvédelmi intézkedésekkel: akácfák meggyűrűzése, madárodú-telep, talajerózió elleni védelem.

 

Információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
www.ddnp.hu