Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Fauna állatvédő egyesület felhívása iskolák számára

  • 2010. március 05.
  • beus

Legyen az Önök iskolája is részese egy nemzetközi kezdeményezésnek, mellyel sok millió baromfit mentünk meg a szenvedéstől! A Fauna Egyesület programja.

 

Mit nyerhet az iskola?

· EGY NEMZETKÖZI ELISMERÉS DÍJAZOTTJA LEHET!

· EGÉSZSÉGESEBB TÁPLÁLKOZÁS AZ ISKOLA TANULÓINAK

· FRISS INFORMÁCIÓK, ÉS TUDATFORMÁLÁS A FENNTARTHATÓ MEZŐGAZDÁLKODÁSRÓL ÉS A TUDATOS FOGYASZTÁSRÓL!

 

Immár Magyarországon is két éve fut sikeresen az Aranytojás Díj program, mellyel az angol Compassion in World Farming (CIWF) azokat az európai élelmiszeripari vállalatokat jutalmazza, amelyek áttérnek a nemketreces tojás árusítására és felhasználására. A projekt magyarországi koordinátora a 2008-09-es évben a Fauna Egyesület volt. Olyan jelentős cégek kapcsolódtak a projekthez és nyerték el a díjat, mint a Spar Magyarország, vagy a McDonalds.

Ugyancsak a CIWF-fel együttműködve 2010-ben egy az Aranytojás Díjtól teljesen különálló, azzal mégis sok rokonságot mutató kampányhoz keressük együttműködő partnereinket. A különbség, hogy amíg az Aranytojás Díj résztvevői és nyertesi a vállalati szektorból kerültek ki, addig ez évben kampányunkkal a közigazgatási szektor felé fordulunk. Számos európai példa bizonyítja, hogy egy önkormányzat, egy általános iskola, középiskola, egyetem vagy egyéb közigazgatási egység sikeresen tud részt vállalni az állatjólétet támogató nemzetközi projektünkben, és menzáikon, ellátó egységeikben a gyakorlatban is át tudtak állni a ketreces tojások használatáról a humánus és környezetbarát állattartásból származó produktumok használatára. Hiszünk benne, hogy a felnövekvő generációk tudatformálása és aktív bevonása nélkül nem érhető el jelentős előrelépés környezetünk megóvásában.

Ehhez kérjük most az Önök segítségét is. Amennyiben szívesen csatlakoznának az európai szintű kezdeményezéshez, kérjük, jelentkezzenek a következő elérhetőségeken munkatársunknál.

Ugyanezen elérhetőségeken részletesebb információkkal is szolgálunk az érdeklődő iskoláknak:

Polgár Emese, Fauna Egyesület, projektvezető, E-mail: [email protected], Mobil: 20/587-2372