Ötletek a fenntarthatósági témahétre - online képzés

  • 2024. március 08.
  • Peti

A Föld Napjához közeledve a zöld szervezeteknél égnek a telefon és email vonalak, mindenhova hívnak minket is, hogy tartsunk programokat. Ennek egyrészt örülünk, másrészt sajnos nem minden felkérést tudunk elvállalni. Ha Te is úgy érzed, hogy iskoládban szívesen tartanátok szakmailag is megalapozott, hiteles programokat, akkor az alábbi online képzést Neked találta ki a Magyar Természetvédők Szövetsége.

A képzés ideje:        2024. március 19. kedd, 17:00 – 18:30

A képzés helyszíne a zoom felület.

Az elmúlt évek során szervezetünk, a Magyar Természetvédők Szövetsége rengeteg megkeresést kapott tavasz folyamán azzal kapcsolatban, hogy milyen programot tudunk ajánlani az adott intézménynek a fenntarthatósági témahétre, vagy van-e ötletünk, hogy mit csinálhatnának az április 22-i Föld Napjához kapcsolódva. Idén ezen kérdéseknek elébe menve két olyan témakört mutatunk be, amelyek egyrészt újszerűek, másrészt az elméleti háttér mellett az adott témakörhöz kapcsolódó játékos feladatokat is tartalmaznak.

 

1) Heti húsmentes nap oktatócsomag

Elsőként a Heti húsmentes nap oktatócsomagunkat mutatjuk be, amely a húsfogyasztás csökkentésének szükségességét és annak környezeti, éghajlatvédelmi kérdéseit járja körül. A témakörhöz - az elméleti összefoglaló mellett - mintaelőadás, ajánlott filmek listája, és egyszerűen nyomtatható játékok, feladatlapok is összeállításra kerültek, az ajánlott korcsoportok megjelölésével.

 

2) KlímaÖKOképző – fenntarthatóságra nevelési gyűjtemény

A KlímaÖKOképző – fenntarthatóságra nevelési gyűjtemény használatra kész interaktív gyakorlatokon keresztül igyekszik bevonni a fiatalokat az éghajlatváltozás és a fenntarthatóság témakörébe. A gyűjtemény a gyakorlati tapasztalatokat helyezi előtérbe, ahol a fiatalok aktív résztvevői a tanulási folyamatoknak.

 

A képzésen a részvétel ingyenes, jelentkezés: a következő linken:

https://forms.gle/j49AZ8MR3MVNnf4t7 

 

Jelentkezési határidő: 2024. március 18.

A regisztrált résztvevőknek a képzés napján küldjük el az online képzés linkjét a regisztráció során megadott e-mail címre.

 

A Magyar Természetvédők Szövetségének további programjai: https://mtvsz.hu/