Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Öko Kuckó nyílt Pécsett

  • 2004. szeptember 29.
  • humusz
A Zöld Híd Alapítvány környezetvédelmi oktatótermet nyitott Pécs belvárosában
Környezetünkről játékosan

Szeptember 21.-én hazánkban egyedülálló kezdeményezés indult útjára: városunkban megnyílt az első interaktív környezetvédelmi oktatóterem, mely mindennapi életünk környezeti kérdéseit mutatja be játékosan, gyerekek számára érthető formában. Az ÖKO-KUCKÓ megnyitó ünnepségére hivatalosak voltak városunk általános iskoláinak képviselői, környezeti neveléssel foglalkozó tanárai. A termet Horváth Zoltán alpolgármester nyitotta meg.

Az oktatóteremet a Zöld-Híd Alapítvány hozta létre és működteti belvárosi székhelyén. Célja, hogy az általános és középiskolás korosztály játszva tanuljon az ivóvíz, az energiahasználat, a fogyasztói társadalom és a hulladékkezelés kérdéseiről, valamint megtanulhatják, mit tehetnek ők környezetükért. A Széchenyi téren található oktatóterembe októbertől várnak iskolás csoportokat, de interaktív kiállításként egyénileg is látogatható, a megtekintés ingyenes. A létrehozók szándéka szerint ezzel Pécs is csatlakozik azokhoz az európai városokhoz, ahol a fenntartható jövő kialakításába a jövő nemzedéket egy interaktív központ által vonják be.

Az ÖKO-KUCKÓ kiegészíti az iskolák környezeti nevelési programjait, és ahogy a neve is mutatja, egy kis sziget, kellemes hely lesz a város szívében, ahová akár a játékos kedvű felnőttek is betérhetnek olvasgatni, ráérő nagyszülők leülhetnek unokáikkal társasjátékozni, ahol minden látogató elgondolkodhat: mit tehet ő egy egészségesebb, tisztább környezetért?

További információ:

Zöld-Híd Alapítvány

H-7621 Pécs, Széchenyi tér 2.

T/F: 72/236-236, Tel: 72/510-231

e-mail: [email protected]

Internet: www.zold-hid.hu