Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyíregyházi események

  • 2004. április 23.
  • humusz
Újabb akció a Nem bántja a szemét?! akciósorozat keretében
A múlt héten az idő nem kedvezett a szemétszedésnek, ezen a héten viszont semmi nem akadályozhatta meg, hogy az Állatbarát Alapítvány által bejelentett, Csatorna utcai illegális hulladéklerakót felszámoljuk. Megint lelkes segítő csapatot találtunk. Az ÉVISZ-ből egy egész osztály jött el megtisztítani a területet két pedagógus kíséretével és hozzájuk a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola diákjai csatlakoztak. A diákok és tanáraik igen komoly munkát végeztek, a Városüzemeltetési Kht. munkatársának háromszor kellett fordulnia púposra töltött konténerekkel. Kb. 20 köbméter szemét gyűlt össze. A hulladék összetételéből egyértelmű volt, hogy két vállalkozó hordja ki rendszeresen a szemetét ide, az egyik zöldséges (zöldség, gyümölcs maradékok, ládák), a másik autószerelő vagy karosszériás (autógumi, karosszéria-darabok, autóalkatrészek). A diákok a munka végeztével az Állatbarát Alapítvány telephelyére látogattak ki és barátkoztak a kutyusokkal.

Még ugyanezen nap délutánján újabb akcióra került sor. A Start Rehabilitációs Vállalat keresett meg bennünket felajánlva, hogy a számukra kedves és védeni kívánt Domusz mögötti kiserdőt megtakarítsák. A Start 34 dolgozója jött ki a helyszínre. Első ránézésre úgy tűnt, elszórva van csak szemét, aztán kiderült, hogy a park jótékonyan takaró füve 2,5-3 köbméternyi szemetet rejt. Még egy női retikült is találtunk, amelyben egy hölgy összes irata, lakáskulcsa, családi fényképei voltak. Feltehetően valaki ellopta tőle, a pénztárcát kivette, a többitől pedig ilyen módon szabadult meg.

Ma Nagydoboson is volt egy szemétszedési akció, az ottani általános iskola és polgármesteri hivatal együtt koordinálta. Holnap Baktalórántházára megyünk, ott szintén az általános iskola koordinálásával fognak szemetet szedni a helybeliek, Föld Napja-i rendezvényekkel összekötve.

A Nem bántja szemét?! kampány részeként egy órás élő műsor lesz a Nyíregyházi VTV-ben, lakossági fórum, hozzászólási, kérdezési lehetőséggel. A "fellépők": E-misszió (Tóth Péter), Közterület Felügyelet (igazgató), FETIKÖFE (igazgató), Önkormányzat (Környezetvédelmi tanácsos).