Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 21 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyerészkedéssel vádolja az Auchan a telektulajdonosokat

  • 2003. október 17.
  • humusz
Szegény szupermarket!
Nem elég, hogy aszfalttal kell borítania egy még autómentes (bár elkerített) Dunaparti szakaszt, még a szomszédok sem estek hasra, hogy jönnek a 'Kakasosok' és nem költöznének el olcsón....
Talán ezért van az, hogy "Európa egyik vezető kereskedelmi hálózata, 4 kontinensen, 12 országban 309 hipermarketet üzemeltet" és "az elkövetkezendő 5 évben további 15 áruházat tervezünk, főleg Budapest környékére és a vidéki nagyvárosokra koncentrálva"...
(2001-ben a dunakeszi Auchan építési költsége 16,0 milliárd forint - forrás: Lélegzet 2003/8-9)
Több napilapban is közzétett fizetett hirdetésben kértek találkozót az Auchan Magyarország Kft. vezetésétől a cég óbudai építkezésében érintett telkek tulajdonosai.
A hirdetésben az áll: az ingatlantulajdonosok készek eladni telkeiket, és ezt már tavaly decemberben is jelezték az Auchan felé. A tulajdonosok azóta többször tettek kísérletet az üzleti tárgyalások megkezdésére, ám az Auchan csupán egy ultimátumszerű üzenetet juttatott el hozzájuk. A tulajdonosok a fizetett hirdetésben azt kérik: mivel csupán pénzügyi vita zajlik a felek között, az Auchan is legyen kész a kompromisszumra.

Az Auchan Magyarország Kft. közleményben reagált a fizetett hirdetésre. Ebben azt tudatják: a telkek tulajdonosai tizenötszörös áron szeretnék eladni ingatlanaikat.

Felhívják a figyelmet: az Auchan korábban a piaci árnál kedvezőbb vételi ajánlatot tett, ám ezt a tulajdonosok nem fogadták el. Az áruházlánc közleménye úgy fogalmaz: ?a magántulajdonosok nyerészkedési szándékait az Auchan nem hivatott kommentálni?.

Mint arról lapunkban már beszámoltunk, az Auchan Óbudán építi újabb áruházát. A kerületi és a fővárosi önkormányzattal a cég megállapodást kötött, ennek értelmében az Auchannak több új utat is meg kell építenie, például meg kell hosszabbítania az alsó rakpartot a Jégtörő utca vonaláig. Az útépítéshez azonban több telket is meg kellett vásárolnia a cégnek, ám néhány tulajdonossal a mai napig nem tudott megegyezni, ezért a főváros kisajátítási eljárást is indított. G. K.

forrás: Budapesti Nap