Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyaralást nyerhetnek a környezetvédők

  • 2005. december 11.
  • humusz
Az Andalúz Falusi Turizmus Hálózata ösztönözni szeretné a szemét újrahasznosítását a tartományban. Ezért Écija önkormányzatának segítségével nyaralást ajánlottak fel a felelõsen gondolkodó polgároknak.

Az egy hetes nyaralást sorsolás útján lehet megnyerni, melyen mindenki részt vesz, aki szemetet visz vissza a hulladékudvarokba. A sevillai hulladékudvart tavaly év végén állították munkába, s tizenegy féle háztartási hulladék fogadására alkalmas. Naponta átlag harmincan fordulnak meg a létesítményben, mely remélik, hogy a duplájára, vagy triplájára is nőhet a nyereményjáték beindulásával.

A kezdeményezéssel egy időben kampányt indítanak a szemét újrahasznosítása és visszaforgatása, valamint a természet- és környezetvédelem fontosságáról. A reklámfilmet a helyi tévéhálózat is támogatja. Écija környezetvédelmi tanácsosa, Salvador Bustamante úgy véli, ha sikerül megnövelni a szemetet szeparáltan gyűjtők számát, akkor a kezdeményezést megismétlik, s megpróbálják kiterjeszteni más andalúz településekre is.

forrás: hírszerző