Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Messzelátó programok - Egy zöld ficak a nyárban

  • 2008. augusztus 04.
  • humusz

Akik messzebbre látnak a mánál, aggódnak a jövõért. Pedig kicsit több odafigyeléssel a jövõ élhetõvé tehetõ! Ezt a zöld látásmódot szeretnék közvetíteni a gyerekeknek a környezettudatosságra játékosan nevelõ foglalkozások. A program olyan izgalmakkal kecsegtet, mint a komposztálóban kutatás, a hulladékból alkotás, nagyvadakkal barátkozás, a vizes élmények a Városkútnál és a drótszamárszelidítés.

 

A program olyan izgalmakkal kecsegtet, mint a komposztálóban kutatás, a hulladékból alkotás, nagyvadakkal barátkozás, a vizes élmények a Városkútnál és a drótszamárszelidítés. Igazi „kimozdítós” programokról van szó: fizikai és gondolkodásbeli értelemben is képes kilendíteni a srácokat megszokott városi környezetükből és gondolataikból. Mivel az elkövetkező jó pár évtized az ő kezükben van, fontos, hogy miként képzelik el a majdani világot maguk körül: egészségesen, flórával és faunával, vagy az egyre megszokottabbá váló zajjal, kosszal, betonnal és szeméttel borítva.


Program: 2008. augusztus 26-29.

Helyszín: változó, találkozás a program előtt 9.00 órakor a Budapesti Művelődési Központban (BMK, 1119 Bp., Etele út 55.)


augusztus 26. 9-15 óra: Játékos tanösvény-látogatás és kézműves ötletességek készítése a HuMuSz Ház hulladék-játszóházában. Délután interaktív, természetismereti játékok a XI. kerületi Bikás-domb tövében.

augusztus 27. 9-14 óra: Természetismereti foglalkozás és játékos vadles a Budakeszi Vadaspark Bagolyvár Játszóházában.

augusztus 28. 9-14 óra: Ki a zöldbe! – Gyalogtúra a Városkúthoz, térképészeti ízelítő és szalonnasütés a Budai-hegyekben.

augusztus 29. 9-14 óra: Befogjuk a drótszamarat! – Szabályok és ügyességi trükkök a Millenáris Velodrom bringasulijában.


Jelentkezési határidő: 2008. augusztus 22.


A programsor első napján meleg étkezést biztosítunk, a többi napon javasoljuk, hogy a szülők hideg élelmet csomagoljanak gyermekük számára. A programok helyszínére tömegközlekedéssel, illetve biztonságos bicikliúton, kísérőkkel jutnak el a gyerekek. Az utazáshoz jegy, bérlet, a biciklizéshez pedig bukósisak viselete és saját bicikli szükséges! A kirándulásokra 15 fő, a bicikli-suli programjára max. 12 fő jelentkezését várjuk. Ajánlott korosztály: 8-14 év.


A napközis programokra a foglalkozásokat megelőző hétenjelentkezést kérünk a 371-2760-as telefonszámon.

 

A programok a Szünidödő programsorozat keretében valósulnak meg, s INGYENESEK!

 

Budapesti Művelődési Központ

1119 Budapest, Etele út 55.

Tel: 371-2760, 371-2779

[email protected]

www.bmknet.hu