Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megtévesztette fogyasztóit az Auchan

  • 2005. június 22.
  • humusz
"Fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartás miatt 4 millió forintra bírságolta az Auchant a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az Auchan az akciós újságjaiban nem a valóságnak megfelelõen tájékoztatta a vevõket." 

A GVH 4 millió forintra bírságolta az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartása miatt. A GVH versenytanácsa a keddi tárgyalásán állapította meg, hogy az Auchan széles körben terjesztett kéthetente megjelenő akciós újságjában nem a valóságnak megfelelően tájékoztatta a vásárlókat.

Az Auchan a 2004. december és 2005. január 13. között érvényes reklámújságjában egyes akciós termékeknél az árkedvezmény bemutatására nem az akciót megelőző árat tüntette fel. Öt áruházban pedig egyes akciós termékeket a reklámújságban szereplő árnál drágábban lehetett megvásárolni - közölte a GVH.

A másik kifogás az volt, hogy az Auchan január 14-27. közötti időszakra vonatkozó újságjában azt állította, hogy a "legolcsóbb" feliratú termékeket ő kínálja a legalacsonyabb áron, jóllehet ezt nem tudta garantálni. A GVH közleménye szerint ugyanebben az időszakban az óbudai Auchan az egyik akciós terméket a meghirdetett kedvezményes árnál drágábban árusította.

A GVH közleményében ezeken kívül az áll, hogy az Auchan a február 11-17. közötti időszakra vonatkozó reklámújságban nem a valóságnak megfelelő tájékoztatást adta az akcióban résztvevő egyik termékről.

Forrás: MTI - Origo