Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megjelent Al Gore: Kellemetlen igazság c. könyve

  • 2006. december 08.
  • humusz

algoreborito_120A bolygónkat fenyegetõ globális felmelegedés, és leküzdésének lehetõségei. Göncöl Kiadó.

Fordította: Gadó György Pál és Kézdy Edit

Terjedelem: 328 oldal; Ára: 4830,- Ft.

Kapható a könyvesboltokban.

Sõt, a HuMuSz Házban is! (oktatási célra árengedmény)


algore_foldAl Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke harminc éve foglalkozik a globális felmelegedés kérdésével. A 2000. évi – számára sikertelen – elnökválasztás óta legfőbb feladatának a klímaváltozással kapcsolatos ismeretterjesztést tekinti. Az elmúlt hat évben beutazta a világot, felkereste a bolygó azon területeit, ahol a változás jelei kézzelfoghatóak, és sok száz előadást tartott annak érdekében, hogy az összegyűjtött információkat megossza az érdeklődőkkel.

Az előadások kibővített anyagából készült könyv minden olvasó számára érthetően és meggyőzően mutatja be, hogy a jelenleg zajló globális felmelegedés nagy részéért az emberiség a felelős, és ha nem cselekszünk gyorsan, a következmények visszafordíthatatlanok lesznek, világunk katasztrófák láncolatán fog átesni.


„Az évek során sokat tanultam erről a témáról. A világ legjobb tudósait olvastam és hallgattam, akik egyre szörnyűbb figyelmeztetéseket tettek közzé. Aggódva figyeltem, ahogy a válság minden várakozásnál gyorsabban súlyosbodott. Bolygónk minden szögletében – szárazföldön és vízen, az olvadó jégben és az eltűnő hóban, hőhullámok és aszályok idején, a hurrikánok szemében és a menekültek könnyeiben – annak cáfolhatatlan bizonyítékait láthatjuk, hogy a természeti folyamatok alaposan megváltoznak. Azt remélem, hogy akik elolvassák a könyvet, és megnézik a filmet, ugyanazt fogják érezni, amit én már régóta: a globális felmelegedés nem csak a tudományról szól, és nem csak politikai téma. Valójában erkölcsi kérdés.” Al Gore