Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már a második közösségi kert nyílt Óbudán

  • 2016. augusztus 11.
  • sklania
Átadták a második közösségi kertet a III. kerületben. Békásmegyer után most a Zápor utcában alakítottak ki olyan lehetőséget a panelben élőknek, ahol tudnak kertészkedni. A Városi Kertek Egyesületének elnöke szerint további lehetőségek vannak az ilyen kezdeményezésekben.

Nagy Gyula a paradicsom mellett hagymát és uborkát is termeszt saját parcelláján az Óbudai Kulturális Központ udvarán, Békásmegyer után itt alakították ki a második közösségi kertet a III. kerületben. „Mindennap kint vagyok, kint vagyok délelőtt is meg délután is. Szeretek itt lenni, mert kint vagyok a levegőn és nem a panelban vagyok” – mondta a férfi.

A III. kerület polgármestere szerint sikeres a kezdeményezés, ezért újabb hasonló közösségi terek létrehozását tervezi a következő időszakban. Bús Balázs további fejlesztéseket is ígért.  „Van néhány olyan funkció, ami fontos lesz, hogy megvalósuljon, most beszéltünk az egyesület elnökével, például áramot szeretnék behozni, ezt napelemmel tesszük meg, és az önkormányzat ebben fog segíteni. Itt láttam, hogy az egyik lakó kerékpárral jött, de nincs kerékpártároló, tehát ezt létre kell hozni” – mondta Bús Balázs, a III. kerület polgármestere.

A Városi Kertek Egyesületének elnöke szerint a nyugati példák alapján komoly lehetőségek vannak a közösségi kertekben. „Látva a nyugati példákat, Londonban, Párizsban, Tokióban mi megy ott már, sokkal inkább eltolódtak a városi mezőgazdaság felé, ami nagyon érdekes új részévé válik a városszervezésnek, a városról való gondoskodásnak, és ennek is meg kellene jelennie lassan Budapesten” – fejtette ki Rosta Gábor, a Városi Kertek Egyesületének elnöke.  A következő közösségi kertet várhatóan jövőre, a Zoltán utcában hozzák majd létre.

 

forrás:

http://greenfo.hu/hirek/2016/08/06/mar-a-masodik-kozossegi-kert-nyilt-obudan