Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Madarak, Fák, HuMuSz

  • 2008. május 23.
  • humusz
A Budavári Mûvelõdési Ház a Madarak és Fák Napjára szervezett egy kisebb rendezvényt az I. kerületi önkormányzat által fenntartott Franklin utcai játszótérre. A HuMuSz-on kívül több civil zöld szervezet is hivatalos volt, pl. a Levegõ Munkacsoport, a Zöld Fiatalok, a Környezeti Nevelés Egyesület és a Madártani Egyesület is. Tornai Matyi beszámolója.

Az elsősorban gyerekeknek szervezett rendezvény egy nagyon hangulatos kis játszótéren kapott helyet, ami házak között, autóktól elzárt, csak gyalogosan járható utca közepéről nyílott. Meg is egyeztünk (Hajnal) Szilvia kolleginával, hogy sokkal több ilyen kellene a városba. A cuccok és játékok kipakolása után Matyi kollega letesztelte a balra található játszótéri elemeket, és megállapította, hogy jól vannak összerakva, a jobbra eső játékokra sajnos nem jutott idő, mert elkezdett szállingózni a 110 cm átlagmagasságú konkurencia, így vissza kellett térni a pult mögé.

franklin_400

A délelőtt folyamán meglátogatott minket egy intenzíven érdeklődő tanítónéni, néhány kíváncsi anyuka, egy szkeptikus anyuka (aki szerint az E-számoktól nem kell tartani), és egy darab kicsit kötözködő nagypapa. A kiemelt célcsoportot tekintve pedig odajött például egy keleti kisfiú, egy keleti kislány, egy olvasni alig tudó kislány, aki hihetetlen szívósággal betűzte végig az egyik játék szakszavakkal megtűzdelt kártyáit, aztán egy kisfiú, aki még a hintáról is lemondott az összerakós játék kedvéért (de végül a színpad lenyomott minket). A HuMuSzos játékok közül főleg a komposztálós-fényképes-kitalálós jött be, de a 'keresd a párját!' játék is sokaknak tetszett, jóllehet nem mindig értették pontosan a szöveget.

Amúgy az egész jó hangulatú volt, az időjárás is teljesen rendben volt és a mi kedvünk is inkább optimistába hajlott.

 

A Budavári Művház beszámolója