Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korzózz Mimóval és Csipekkel a TeARTrum Fesztiválon!

  • 2012. szeptember 20.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Szerencsés dolog, hogy a Mobilitási Hét egybeesik a színházi szezonkezdettel. A legnagyobb magyarországi zöldfesztivál szervezői és a színházak összefoghattak és életre kelthették így a TeARTrum Fesztivált, amely idén sokadszorra kap helyet az Autómentes Napon, a Korzóvá alakított Andrássy úton, ahol ezúttal Mimóval és Csipekkel is találkozhatnak az érdeklődők.

Az Andrássy úton szeptember 22-én, szombaton az évadnyitó fesztivál keretében elsősorban független színházi társulatokkal találkozhatnak a színházbarát látogatók, mint például a KoMával, a Maladypével, a Szkéné Színházzal, hogy csak néhányat említsünk. A függetlenek mellett ugyanakkor jelen lesz több kőszínház is jegyárusító pavilonjaival, installációval, például a Katona, a Centrál vagy a Madách Színház. Idén a színházi produkciók a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a Duna gondolatköréhez csatlakoznak. Így nem maradhat ki a szombati repertoárból Mimó és Csipek sem: a T-System Magyarország színpadán, a Liszt Ferenc térnél 12 órától a Mimó és Csipek a városban című előadást nézhetik meg kicsik és nagyok.

De mint azt már a Mimó és Csipek barátai, ismerősei megszokhatták, nem csak bábelőadással segítjük a környezettudatosság minél korábbi elsajátítását. A standunknál a Hajós utca és a Káldy utca között ezúttal is lehetőség lesz kézműves feladatok kipróbálásra, de akár a környezettudatos akadálypályán is lemérhetik tudásukat a család tagjai.

Érdemes fényképezőgéppel érkezni a programra, hiszen a kicsik kedvencei Mimó és Csipek óriásbáb formájukat is megmutatják a korzón! A nagyobb kihívást kedvelők csatlakozhatnak a tekerős-túránkhoz, mely során Mimó és Csipek riksán járja be az Andrássy út környékét. A fesztiválra érdemes – már csak azért is, mert a Mobilitási Hét keretében zajlik a TeARTrum Fesztivál – tömegközlekedési eszközzel érkezni, mert az azzal érkezőket gyümölccsel ajándékozza meg Mimó és Csipek valamint kis csapata!

A környezetvédelem iránt elkötelezett csapatunk, az Európalánta Egyesület a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) szakmai támogatásával kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot állított össze. Célunk a felnövekvő generációk minél korábbi elérése, hiszen a környezettel kapcsolatos értékrend kialakítása szempontjából az óvodáskor kiemelkedően fontos szakasza az ember életének.

További információ:
Kőhegyi Ilona
Tel: 0630/465-8702
E-mail: [email protected]
Web: www.mimoescsipek.hu