Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két tonna kutyapiszok

  • 2006. november 06.
  • humusz
Sikeresek a XI. kerületben kitett kutyapiszok-gyûjtõládák: az elsõ menetben kirakott ötven ládát most ürítették elõször, és alig több mint két hét alatt két tonnányi kutyapiszkot raktak bele a gazdik, gyûjtõzacskókban. Új kutyafuttatót és kutya illemhelyet nyitottak a Ferencvárosban. [Greenfo.hu]

Újbuda önkormányzata az első ütemben ötven gyűjtőládát helyeztetett el a Feneketlen-tó, a Bartók Béla út, a Budafoki út és a Karinthy Frigyes út által határolt területen, valamint a Gazdagréti lakótelepen. Mint kiderült, folyamatosan fogynak a zacskók és telnek a ládák: a gazdik tehát használják a kirakott eszközöket. Ez lehet az egyedül üdvözítő megoldás - mondta Domonkos Csaba, a kerületi önkormányzat sajtófőnöke-, hiszen ha össze is szedik a kutyatulajdonosok ebük piszkát, sokan nem viszik azt haza és nem húzzák le a vécén, hanem útközben szabadulnak meg tőle. Az is rossz megoldás, ha a szemétgyűjtőkbe kerül a kutyapiszok, hiszen sokan kutatnak a kukákban. Az újabb gyűjtőket várhatóan az Őrmezei és a Kelenföldi lakótelepen, a Hamzsabégi út környékén és a Hamzsabégi út melletti parkban rakják ki.




A IX. kerületben új kutyafuttatót és kutya illemhelyet alakíttatott ki „A kulturált Ebtartás Program 2006. év” című pályázat keretében a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete.
Az kutyafuttató és a kutya illemhely a Ferencvárosi Kutyakiképző Iskola (1097 Budapest, Illatos út 38/b) területe mellett került kialakításra. A terület a József Attila lakótelep széléhez 5 perc sétára van. A területet a Pilisi Parkerdő Gazdaságtól kapta ingyenes használatra a szervezet.
A munkálatok most fejeződtek be, ezek keretében területrendezést, törmelék és hulladék elszállítását, füvesítést, kerítés, 2 db lakattal zárható kapu, kutya illemhely (téglával körülrakott, homokkal feltöltött, 2 méter átmérőjű, négyzet alakú kutya WC, a közepéből rúdon álló tábla jelzi funkcióját, kutya illemhely felirattal), 2 db pad, jelzőtáblák, kutyajátékok (palló, karika, alagút, gumikarikák, palánk, akadályok, stb.) kialakítását végezték el.  2 futtató (88 x 21 méteres (1848 m2) nagy futtató és a 12 x 11 méteres (132 m2) kis futtató) áll a kutyatulajdonosok rendelkezésére. A parkolóhoz közeli kis futtatóban természetesen van lehetőség arra, hogy ingyenesen kutyaürülék-gyűjtőzacskókhoz jussanak a kutyatulajdonosok az ott kihelyezett fémtartóból.

Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete
Dr. Horváth Dávid, elnök
1092 Budapest, Knézich utca 4.
Telefon: 2175-720, mobiltelefon: 06-20-3373-953, fax 4768-207 
E-mail: [email protected]  
Ügyfélfogadási idő: H-P 17-20 óra, Szo 10-12 óra, Va és ünnepnap 18-19 óra